• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je moguće? Đoković kao Šimuunić?

Pjara Povar kaže da nije Josip Šimunić jedini sportista koji prelazi granice zdravog razuma u proslavi pobjede, već da "to radi i Đoković".

 Da li je moguće? Đoković kao Šimuunić? Izvor: MONDO

Da li je moguće?

Prvi čovjek FARE (Football Against Racism iz Europe), organizacije koja se bori protiv rasizma u fudbalskoj Evropi, Pjara Povar, u intervjuu hrvatskom "Jutarnjem listu" uporedio je ustaške pokliče Josipa Šimunića sa pojedinim gestikulacijama najboljeg srpskog sportiste svih vremena, Novaka Đokovića.

"Tužilac ima vrlo ograničenu lepezu sankcija, radi se o zakonskim okvirima koji se moraju poštovati. Ono što je nama kao organizaciji važno jeste da je reakcija bila brza i jasna. Iako se ne radi o velikoj novčanoj kazni, pogotovo ne za jednog nogometaša, vrijednost je u značenju koje ima činjenica da je kažnjen i reakcija na incident. Sada je red na Hrvatskom nogometnom savezu da djeluje"
, rekao je Povar i nastavio:

"Svakako, može se prihvatiti i Šimunićevo izvinjenje. Ljudi se ponekad upletu u stvari kojih nisu svjesni. Svi mi imali smo situacije u kojoj smo prešli granicu, pogotovo u Evropi. Niz je primjera i u ostalim zemljama Balkana. Više puta vidio sam Novaka Đokovića kako se služi gestikulacijama koje su u kontekstu rata u bivšoj Jugoslaviji vrlo neprimjerene i mogle bi da se shvate kao provokacija. Ne zaboravimo da su balkanski konflikti još svježi i na utakmicama to svako malo izbija na površinu".

Ova izjava je klasičan oksimoron, iz prostog razloga što Novak Đoković potiče iz mješovitog braka, odnosno da mu je majka Dijana hrvatskog porijekla, kao i da je Nole više puta isticao da je zbog toga ponosan.

(MONDO, Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC