• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Radnički pobijedio Zvezdu!

Kragujevčani savladali aktuelnog šampiona golom razlike, 8:7 (2:0, 3:2, 2:0, 1:5). Sačuvali vođstvo iz treće četvrtine (7:2).

 VATERPOLO: Radnički pobijedio Zvezdu! Izvor: MONDO

Prvi ovosezonski duel prošlosezonskih finalista plej-ofa pripao je Radničkom.

U zatvorenom bazenu Sportskog centra "Park", Crvena zvezda je izgubila 7:8. Uoči posljednje dionice gubila je 7:2, a u posljednjoj uspjela samo da ublaži poraz.

Prvu prednost od dva gola, Kragujevčani su stekli na početku druge četvrtine, kada je Aleksandar Ćirić ispisao "3:1" na semaforu.

Nikola Rađen je potom postigao gol za crveno-bijele, ali su domaći do odlaska na odmor uspjeli da sačuvaju razliku "plus tri". Pogađali su Zloković i Filipović.

Po povratku sa pauze, sjajni Ćirić dva puta je koristio brojčanu prednost, pa je njegov tim u posljednju četvrtinu ušao sa pet golova prednosti – 7:2.

Međutim, tada su se probudili gosti i serijom 4:0 prišli na gol zaostatka u finišu meča, ali je bilo prekasno da se bilo šta uradi.

Kragujevčane je predvodio iskusni Aleksandar Ćirić sa tri gola, dok je Boris Zloković postigao dva. Na drugoj strani, nijedan igrač se nije više od jednog puta upisao u strijelce.

Iskusni golman Crvene zvezde, Denis Šefik, bio je zadovoljan na kraju, jer je njegov tim mogao mnogo gore da prođe.

"Radnički je sa mnogo većom željom ušao u meč. Mi smo malo bili okrenuti sljedećem, u Superkupu, što je moglo mnogo više da nas košta. Na kraju, ostvarili smo fenomenalan rezultat, bez obzira što smo izgubili, jer taj poraz mogao da bude i sa četiri-pet razlike. Radnički bi tako osigurao prvo mjesto, jer teško da bismo to mogli da nadomjestimo u revanšu. Imamo dosta oscilacija u igri, dok je Radnički ove sezone konstantno dobar i čestitam im na zasluženoj pobjedi", rekao je Šefik.

Sa druge strane strateg Kragujevčana, Dejan Jovović, podvukao je da je Zvezda u posljednjoj dionici pokazala koliko može.

"Bili smo odlični tokom prve tri četvrtine, ali u posljednjoj nismo uspjeli to da ponovimo. Zvezda je pokazala da je velika ekipa, koja ide do kraja, što nam je velika pouka za naredne utakmice koje nas očekuju, a prvenstveno ovu u Superkupu Evrope. Nadam se da ćemo ovakvo fer i korektno suđenje, kakvo su crveno-bijeli imali, imati i mi u Beogradu", istakao je Jovović.

Zatvoreni bazen Sportskog centra "Park".
Gledalaca: 900.
Sudije: Stefanović i Ragač (obojica iz Beograda).

Igrač više: Radnički 8(3), Crvena zvezda 13(4). Dva igrača više: 1(1).

RADNIČKI: Radić , Burić 1, B. Popović, Šormaz, Gak, Miličić, Ćirić 3, Basara 1, Zloković 2, F. Filipović 1, Marković, Đ. Filipović, S. Popović, Ćirković. Trener: Jovović.

CRVENA ZVEZDA: Šefik, S. Rašović, Rađen 1, Ivošević, Kljajević 1, Vukčević, Avramović, V. Rašović 1, Ranđelović 1, Vapenski 1, Prlainović 1, Man 1, Draksimović, Milićević. Trener: Savić.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC