• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turnir "Radovan Bisić": Aladžić prva pesnica

Slavijin bokser Bojan Aladžić najbolji je borac na Memorijalu "Radovan Bisić", koji je proteklog vikenda održan u Banjaluci.

 Turnir "Radovan Bisić": Aladžić prva pesnica  Izvor: MONDO

Aladžić je, u kategoriji do 64 kilograma, u finalnoj borbi porazio Stefana Karadžića iz Srbije, a dan ranije je u finalu porazio Ivana Njegača iz Hrvatske.

"Ova dva pehara (jedan je prelazni) su mi jedna od najdražih u karijeri. Lijepo je slaviti pred domaćim navijačima. Za protivnike sam imao ozbiljne borce i time je ovo slavlje još slađe", rekao je Aladžić za "Nezavisne novine".

Najbolji tehničar ove bokserske revije je Damir Plantić iz Hrvatske, koji je u finalnoj borbi bio bolji od Slovaka Mareka Strapeka. Najborbeniji par su bili Marko Čolić iz Slavije i Alem Čolpa, koji su se sastali u polufinalu u kategoriji do 91 kg. Za najboljeg domaćeg takmičara izabran je Slobodan Jekić iz Slavije.

Pobjednici po kategorijama: do 56 kg: Slobodan Jekić (Slavija), do 60 kg: Stipan Prtenjača (Hrvatska), do 64 kg: Bojan Aladžić (Slavija), do 69 kg: Ermin Avdić (BiH), do 75: Aljaž Venko (Slovenija), do 81 kg: Damir Plantić (Hrvatska), do 91 kg: Marko Čolić (Slavija), preko 91 kg: Alen Beganović (Crna Gora).

Prve borbe na 12. memorijalu održane su u subotu, a takmičenje je otvorenim proglasila Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta RS. Tešanovićeva je rekla da činjenica da se turnir održava dvanaesti put predstavlja potvrdu njegovog kvaliteta i naglasila da je to način da se iskaže poštovanje prema rano preminulom bokseru Slavije Radovanu Bisiću.

Ovaj bokserski turnir uvršten je 2006. u kalendar Evropske bokserske konfederacije, a na njemu je ovog vikenda učestvovalo osam evropskih reprezentacija čiji je domaćin banjalučki Bokserski klub Slavija.

Na memorijalnom turniru učestvovali su bokseri iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Makedonije i BiH.

(MONDO, foto: Arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC