• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Borac m:tel pošteno namučio šampiona

Rukometaši Borca m:tel muški su odigrali meč protiv favorizovanog CO Zagreba, ali su na kraju ipak ostali kratkih rukava - 24:25 (12:12).

 SEHA: Borac m:tel pošteno namučio šampiona Izvor: MONDO

Kao da su izabranici Janija Čopa "nezagrijani" ušli u utakmicu 11. kola SEHA lige protiv aktuelnog šampiona i praktično je izgubili u prvih 10 minuta, iako su nadljudskim naporima uspjeli da do isteka prvog poluvremena sve nadoknade, ali su umor i povrede "rovitih" igrača kumovale novom porazu, osmom u regionalnom takmičenju.

Ipak zbog svoje igre, borbenosti i zalaganja nagrađeni su velikim aplauzom od banjalučke publike, koja je u utorak uveče uprkos hladnom zimskom vremenu u dobroj mjeri ispunila "Borik".

Domaći rukometaši su vrlo bojažljivo ušli u utakmicu što su favorizovani Zagrepčani iskoristili i serijom od 6:0 na startu stigli do ogromne prednosti.

Prvi gol za Banjalučane postigao je Duško Hercegovac u osmom minutu, ali su gosti uzvratili i u 15. minutu pogotkom Tončija Valčića stekli ogromnih +8 (10:2).

Branislav Obradović i Srđan Trivundža su golovima nagovijestili "buđenje" crveno-plavih, koje je uslijedilo u finišu poluvremena.

Izabranici Janija Čopa su u tim trenucima letjeli po parketu dvorane "Borik" i fantastičnom serijom od 6:0 stigli do izjednačenja do odlaska na odmor - 12:12.

U nastavku je ekipa iz hrvatske prestonice opet brzo stekla prednost od dva pogotka, ali je banjalučki tim nošen bodrenjem skoro pune dvorane uspio da u 40. minutu prvi put povede pogotkom Obradovića (18:17).


Međutim, izabranici Borisa Dvoršeka su tada dodatno pojačali gas i mini-serijom od 4:0 ponovo stekli tri gola viška (22:19) za koje se postarao krilni napadač Zagrepčana Zlatko Horvat.

Pokušavali su domaćini da u posljednjih 10 minuta utakmicu uvedu u neizvjesnu završnicu, što su i uspjeli golom Stefana Jankovića ali je aktuelni pobjednik SEHA lige sedmim golom Luke Stepančića opet vratio na +2. Obradović je potom opet pogodio mrežu gostiju na pola minuta do kraja…

Nadali su se domaći igrači i navijači barem jednom osvojenom bodu, ali su "zagrebaši" zadržali loptu u posljednjih 30 sekundi i zabilježili novu pobjedu kojom su izbili na čelo prvenstvene tabele. Doduše lidersku poziciju dijele sa slovačkim predstavnikom Tatranom iz Prešova.

Najefikasniji u taboru Borca m:tel bili su Obradović sa osam golova, Mirko Mikić i Nemanja Bezbradica postigli su po četiri, a tri je dao Srđan Trivundža. Golman Mario Blažević sakupio je 11 odbrana.

Kod ekipe CO Zagreba bolji od ostalih bili su Luka Stepančić sa sedam i Zlatko Horvat sa šest postignutih pogodaka.


(MONDO, foto: Google arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC