• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Zvezda se nada ulasku u LŠ

Rukometaši Crvne zvezde u nedelju počinju kvalifikacije za Ligu šampiona. Protivnik italijanski šampion Italgesta. Utakmica počinje u 18h (Šumice).

 RUKOMET: Zvezda se nada ulasku u LŠ  Izvor: MONDO

Trener rukometaša Crvene zvezde Igor Butulija rekao je, uoči prve kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona, da bi za njegovu ekipu učešće u najelitnijem evropskom takmičenju bila odskočna daska i dodao da bi rukometni klubovi u Srbiji morali više da ulažu u svoj razvoj.

"Najvažnije je da učinimo sve kako bi se kvalifikovali u Ligu šampiona, što bi bila odskočna daska za razvoj kluba. Zadovoljan sam trenutnom formom igrača i mislim da su momci u poslednjih mesec i po dana mnogo napredovali", rekao je Butulija na konferenciji za novinare u Beogradu, pred utakmicu sa Italgestom iz Kasarana.

Crvena zvezda prvu kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona sa italijanskim šampionom igra u nedelju, 7. septembra u 19 sati u hali "Šumice".

Butulija je istakao da je ekipa Italgesta nepoznata široj javnosti, ali da je vrlo dobra i iskusna ekipa.

"Ekipa je nepoznata javnosti, ali ima osam stranaca sa italijanskim pasošem, nekoliko reprezentativaca i iskusna su ekipa. Oni imaju veće ime u Evropi nego mi", rekao je Butulija.

Trener Zvezde rekao je da je njegova ekipa odigrala osam jakih pripremnih utakmica, između ostalih sa Celjem, Gorenjem i Pik Segedinom, kako bi se igrači navikli na jak ritam utakmica.

"Igrali smo kontrolne utakmice kako bi se igrači navikli na ritam i jake utakmice. Nije dovoljno da pobediš na jednoj utakmici. Igra se 120 minuta, biće interesantno i napeto. Moji igrači su mentalno spremni i imaju želju za pobedom. Spremićemo taktiku da ih zaustavimo, znamo njihove slabosti, ali i dobre strane", rekao je Butulija i naglasio da ne treba razmišljati o gol-razlici pred revanš.

Bivši rukometni reprezentativac se posebno osvrnuo na stanje u srpskom rukometu.

"Javnost mora da zna da srpski rukomet nije istog kvaliteta kao što je bio. Reprezentacija se kvalifikovala za Svetsko prvenstvo, ali klubovi moraju više da se razvijaju. Nisu mnogo važne titule u Srbiji, jer naša liga nema težinu. Moramo da otvorimo oči, i da naši igrači vide da igranje u Evropi nije bauk", rekao je.

Rukometaši Crvene zvezde Djordje Mihajlović, Vladimir Perišić i Milan Vukas složili su se da je najvažnije da dobro odigraju utakmicu i da bi plasman u Ligu šampiona bio veliki uspeh.

Predsednik kluba Blažo Čabarkapa rekao je da je cilj Zvezde da se plasira u Ligu šampiona i da igrači na terenu moraju da pokažu šta znaju.

"Stalo nam je da uđemo u Ligu šampiona. To smo zacrtali. Trudićemo se, pa neka pobedi bolji", rekao je Čabarkapa.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC