• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiša pomerila prvo Jelenino veliko finale

Loše vreme u Njujorku dalo je dan odmora više našoj teniserki za odmor

 Kiša pomerila prvo Jelenino veliko finale Izvor: MONDO

Žensko finale US Opena je zbog kiše i lošeg vremena odloženo za nedelju, tačnije ponedeljak u 3 ujutru.Pre toga, biće odigran i nastavak prekinutog meča Marej - Nadal koji je prekinut pri vodjstvu Britanca od 2-0!. Zbog ovog tumbanja, muško finale je već pomereno za ponedeljak u 11 uveče po našem vremenu.

Žensko finale US Opena sudar je dve teniserke sa potpuno različitim stilom igre. Serena Vilijams protiv Jelene Janković - meč bi trebalo da počne u noći između subote i nedelje, u 1 čas.

Dosadašnji skor je 3:3, ali je prednost, ipak, na strani Amerikanke. Bar za "gram".

Serena, mlađa od dve sestre vrhunske teniserke, dva puta je osvajala "Flešing Medouz", uz to tri puta Australian Open, dva puta Vimbldon i jednom Rolan Garos. Ima još tri Gren Slem finala u karijeri, dok je Jeleni Janković ovo prvo finale jednog Gren Slem turnira u životu.

Pored toga, Vilijams igra pred svojim navijačima.

Statistički gledano, Serena je možda i najbolja teniserka od 1995. godine pa na ovamo. Od kada je kročila na profesionalne terene, kao devojčica od 15 godina, Serena je nanizala pozitivne skorove protiv SVIH igračica iz "Top 10" WTA liste, osim Ane Čakvetadze (0-1) i Končite Martinez (0-1).

Sa Jelenom ima skor 3-3, a bolja je od Monike Seleš, Marije Šarapove, Venus Vilijams, Žastin Enan, Kim Klajsters, Martine Hingis, Dženifer Kaprijati, Lindzi Devenport, Ameli Morezmo, Končite Martinez, Jelene Dokić, Ane Ivanović...

Ništa to ipak neće biti relevantni podaci kada meč počne na "Artur Eš" stadionu u Njujorku, kao ni to što je Srpkinja druga, a Amerikanka trenutno peta teniserka sveta.

Koja pobedi, biće prva u ponedeljak.

Upoređujući rivalke u borbi za 1.500.000 dolara i 1.000 WTA poena, ističe se podatak da je Jelena igračica koja tokom sezone igra najveći broj mečeva, bar kada su one iz prvih deset u pitanju, dok Serena igra četiri Gren Slema i poneki turnir iz kategorije Tier I (ekvivalent muškoj Masters seriji).

Aduti Serene Vilijams svakako su čista snaga, muški servis, agresivna igra u svakom poenu. Ona bi u ovoj proči trebalo da bude vatra. Jelena Janković uzdaće se u brze pokrete svojih nogu, jedinstveni kontra-udarac iz potpune defanzive, čeličnu volju i - žeđ za najvećim uspehom u karijeri, a to je pobeda protiv Amerikanke u Americi, za prvi Gren Slem i prvo mesto na WTA listi. Jack pot!

Jelena je voda: neumorna i uporna, voda uvek nađe svoj put.

Prethodnih šest mečeva dve teniserke naučili su nas da dosada nije opcija. Serena je dobila poslednji susret u Majamiju ove godine, ali Jelena drži vredniju pobedu u 2008. godini, na Australian Openu.

Ukoliko kiša ne pomeri susret za nedelju u toku dana po srpskom vremenu, publika na "Artur Ešu" će doći na predstavu u jedan čas posle ponoći da gleda dve teniske dive, smeh, grimase, mimiku, nervozu, sreću i tugu.

Tri seta, do duboko u noć? Spremite se...

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC