• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blanka - kada treba, uvek druga!

Blanka Vlašić u samo petnaest dana prešla je put od pobednika do velikog gubitnika.

 Blanka - kada treba, uvek druga!  Izvor: MONDO

Hrvatska skakačica u vis ove sezone imala je priliku da dostigne vrhunac karijere, ali 2008. godinu Splićanka će želeti što pre da zaboravi.

Nakon što se prošle godine okitila titulom svetskog prvaka, Blanka je u Peking otišla po ono o čemu sanja svaki sportista i čemu se nadala čitava Hrvatska - olimpijsko zlato. Nekako, kući je otišla sa srebrom, koje je proglašeno za neuspeh, a u petak u Briselu, sve je postalo još gore.

Splićanka je dugo dominirala u svojoj disciplini, u Peking je došla sa 34 uzastopne pobede u skoku u vis i onda doživela šokantan poraz.

Belgijska veteranka Tia Helebo "otela" joj je zlato na Olimpijskim igrama.

Priliku za popravni Blanka je imala na mitingu Zlatne lige u Briselu, poslednjem od šest u sezoni, a pobeda bi joj osim samopouzdanja donela i najmanje pola miliona dolara. Bila je to prilika za zaradu koja se retko pruža.

"Ovo je poput drugih Olimpijskih igara u kratkom vremenu", rekla je Blanka pred polazak u Brisel, ali tamo su se na njenu žalost Olimpijske igre i "ponovile".

Nemica Ariana Fridrih na kišnom mitingu Memorijal Van Dam u Briselu preskočila je dva metra, koliko i Blanka, ali iz manje pokušaja i upisala se među pobednike u Zlatnoj ligi.

Uprkos pobedama u Berlinu, Oslu, Rimu, Parizu i Cirihu, Blanka je ostala praznih džepova, a s druge strane, Pamela Dželimo šestom pobedom u Zlatnoj ligi u trci na 800 metara odnela je "jack pot"- ček na milion dolara.

"Jasno je što se dogodilo, padala je kiša i ja se opet nisam snašla. Nemam problema sa skakanjem na mokroj podlozi, ali treba i vremena da se priviknem na uslove. Tražila sam se, potrošila puno skokova i na kraju ostala bez potrebne svežine".

"Za mene ništa u životu ne dolazi lagano. Patila sam šest godina pre nego sam konačno uzela zlato u Osaki. Ovog leta ništa se nije poklopilo", priznala je Blanka.

Koji je poraz teži, onaj u kojem je izgubila olimpijsko zlato ili ovaj u kome je ostala bez džek-pota Zlatne lige, to samo ona zna.

"Žao mi je zbog Blanke, ali to je priroda ovog sporta. Danas izgubiš, a već sutra se možeš opet predstaviti u najboljem izdanju i biti opet pobednik. To je ono što ja želim Blanki", bile su reči utehe Pamele Dželimo, kojoj je Hrvatica neočekivano "strpala" još pola miliona dolara u džep.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC