• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Sereni titula, Jeleni čestitke

Jelena Janković nije uspela svoje prvo veliko Gren Slem finale da kruniše titulom.

 US OPEN: Sereni titula, Jeleni čestitke Izvor: MONDO

Trofej, ček na milion i po dolara, ali i prvo mesto WTA liste koje je bilo na talonu u Njujorku, odnela je Serena Vilijams.

Amerikanka je u meču odluke na US Openu nadigrala srpsku teniserku u dva seta - 6:4, 7:5.

Mladjoj sestri Vilijams to je ukupno deveta Gren Slem titula u karijeri, a treća osvojena na terenima Flešing Medouza, gde je prethodno trijumfovala 1999. i 2002. godine.

Bilo je ovo jedno od najboljih finala u Njujorku poslednjih godina. Amerikanka, kojoj na razornim udarcima verovatno zavide i mnogi vrhunski teniseri, ovog puta je bila bolja, ali Jelena ima za čim da žali i žaliće sigurno za drugim setom u kom je skoro matirala Serenu, a onda nije iskoristila četiri set lopte.

"Ponosna sam na plasman u finale. Serena je ovog puta bila bolja i zasluženo je pobedila. Tokom sezone imala sam mnogo problema sa povredama i ovo je veliki uspeh za mene", izjavila je Jelena, koja je na US Openu zaradila 750.000 dolara i 450 WTA bodova koji su joj obezbedili ostanak na drugom mestu svetske rang liste teniserki.

Na startu finala sigurnija je bila srpska teniserka. U prvom gemu Jelena je četiri puta iznudila izjednačenje, da bi u trećem pritisak na Serenin servis materijalizovala iskoristivši već prvu brejk loptu na meču.

Medjutim, u nastavku Amerikanka je uspela da stabilizuje svoju igru, značajno je smanjila broj neiznudjenih grešaka i povećala broj vinera, što je rezultiralo sa četiri uzastopna gema.

Jelena je smanjila na 5:3, a zatim uzvratila brejk. Medjutim, već svoj sledeći servis je izgubila. Uz obilatu pomoć mreže, zatim frohend vinerom i na kraju Jeleninom neiznudjenom greškom Serena je stigla do tri vezane set lopte. Jankovićeva je spasila prvu, ali ne i drugu, pa je nakon 47 minuta stavljena tačka na prvi set.

I u drugom setu prva je do brejka stigla Jelena u sedmom gemu. Zatim je povela sa 5:3 i to je bio poslednji gem koji je srpska teniserka osvojila u Njujorku, pošto je u devetom gemu drugog seta prokockala tri vezane set lopte, a zatim u desetom i četvrtu.

Serena je stigla na 5:5, zatim je dobila gem na svoj servis, da bi posle dva sata i četiri minuta igre brilijantnim bekhendom okončala duel.

U tome joj je značajno pomogla i Jelena koja je prethodno na gem lopti napravila duplu servis grešku, a zatim novom neiznudjenom greškom, ovog puta iz forhenda, poklonila mladjoj sestri Vilijams priliku za trijumf.

Serena je to znalački iskoristila i nakon pet godina i jedan mesec vratila se na čelo ženskog teniskog karavana, koji je već predvodila 77 nedelja od 8. jula 2002. godine do 5. avgusta 2003.

(, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC