• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Na startu regionalne lige crnogorski derbi

Krajem septembra počinje regionalna vaterpolo liga, bez srpskog šampiona. U 1. kolu crnogorski derbi: Primorac - Budvanska rivijera.

 VATERPOLO: Na startu regionalne lige crnogorski derbi Izvor: MONDO

Primorac i Budvanska rivijera vodili su veliku borbu u prošloj sezoni crnogorskog prvenstva, a Kotorani su uz dozu sreže stigli do šampionske titule.

U prvoj sezoni regionalne lige učestvovaće osam hrvatskih klubova (Jug, Mladost, Jadran Split, Mornar, POŠK, Primorje, Medveščak, Šibenik), tri crnogorska (Primorac, Budvanska rivijera, Jadran Herceg Novi) i slovenački Koper.

Osim crnogorskog derbija, u 1. kolu regionalne lige 27. septembra biće odigrana i dva gradska derbija. U Zagrebu će se sastati Mladost i Medvešćak, a u Splitu Mornar i POŠK.

Ostala dva para 1. kola su: Primorje - Jadran Herceg Novi, Šibenik - Koper i Jug - Jadran Split.

Favoriti u ovom takmičenju su sva tri crnogorska kluba, ali i dve najjače hrvatske ekipe - dubrovački Jug i Mladost.

Svi ovi klubovi su se izuzetno pojačali u prelaznom roku.

Primorac je doveo crnogorskog reprezentativca Mlađana Janovića, kao i dvojicu Mađara Gergelji Kiša i Adama Štajnmeca. Crnogorski šampion se pojačao i u stručnom štabu, jer se posle dve decenije u klub vratio Emil Nikolić, koji je poslednjih sezona, kao trener dubrovačkog Juga imao velikih uspeha.

Crnogorski vicešampion, Budvanska rivijera produžila je ugovor sa golmanom srpske reprezentacije Denisom Šefikom, u klubu je ostao još jedan reprezentativac Aleksandar Ćirić. Novi članovi ekipe Budvanske rivijere su i nekadašnji igrač Partizana Slavko Gak, crnogorski reprezentativac Milan Tičić, iz zagrebačke Mladosti su došli Amerikanac Džesi Smit i Marino Franičević, a iz dubrovačkog Juga - slovački reprezentativac Jozef Hrošik.

Jadran iz Herceg Novog vratio je Vladimira Gojkovića iz Rusije, a potpisao je ugovor i sa Danilom Ikodinovićem, ali zbog saobraćajne nesreće, srpski reprezentativac neće moći da pomogne klubu sa Škvera.

Umesto Petra Porobića (otišao u ruski Šturm), tim Jadrana u novoj sezoni vodiće Zoran Mustur.

Hrvatski klubovi Mladost i Jug takođe su promenili sastave. Mladost je dovela dva izuzetna pojačanja iz italijanske Breše - Igor Hinić i Hrvoje Herceg, a došao je i Paškvalin iz Šibenika. Iz kluba su otišli Amerikanac Džesi Smit i Franičević (prešli u Budvansku rivijeru), kao i Teo Đogaš, koji je potpisao za novoosnovani klub iz Kotora pod imenom Kataro.

Dubrovački Jug su napustili trener Emil Nikolić (umesto njega ekipu vodi doskorašnji kapiten tima Elvis Fatović), kao i Pecotić, a iz Olimpijakosa je pristigao Tihomil Vranješ.

Interesantno je da će za ekipu Šibenika od ove sezone braniti golman američke reprezentacije Meril Mozes, koji je briljirao na Olimpijskim igrama u Pekingu, a posebno u polufinalu protiv Srbije.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC