• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: Dugo sam plakala zbog Pekinga

Ana Ivanović je u intervjuu za "Sport" objasnila prave razloge povlačenja sa Olimpijade i otkrila koliko ju je to pogodilo...

 Ivanović: Dugo sam plakala zbog Pekinga Izvor: MONDO

Sa najvećim ambicijama Ana Ivanović je stigla u Peking pre mesec dana. Nacija je od nje, u najmanju ruku, očekivala zlato. I ne samo to, već i da na tom putu "pobriše" sve rivalke sa terena. Ipak, sudbina je htela drugačije.

Povreda palca, koju je zadobila pre Olimpijskih igara, pogoršala se i nije joj dozvolila da uopšte izađe na teren. Samo naša igračica zna koliko joj je bilo teško u tim trenucima, s obzirom na to da je olimpijska medalja bila njen dugo čekani san.

Zlonamernici su se drznuli da komentarišu kako Ana nije ni bila povređena, već je iz nekih drugih razloga donela odluku o povlačenju, što je, nepravedno, stvorilo kontroverze u vezi sa svetskom teniskom kraljicom. Pominjan je tada pritisak sponzora, Anin navodni nesporazum sa Olimpijskim komitetom Srbije i razne priče svojstvene ovom podneblju.

"U tim tračevima nema ni trunke istine. Znate kako je, ljudi nekada vole da stvaraju priče ni iz čega. Realnost je da jesam bila povređena, a protekli period je bio izuzetno težak za mene", izjavila je srpska teniserka u intervjuu za "Sport".

Ana je dodala da je sve podredila dobrom rezultatu u Pekingu, ali da je povreda bila jača...

"Kada sam došla u Peking, osećala sam bol i nisam čak mogla da držim reket. Nadala sam se da će mi lekari pomoći i da ću moći da treniram nekoliko dana pred Olimpijske igre. Čak sam organizovala i dolazak mog lekara iz Sidneja samo zbog tog slučaja. Nažalost, nisu uspeli da me izleče na vreme i morala sam da se povučem. Plakala sam skoro ceo put do Sidneja, gde sam imala dodatne tretmane. Što se priče o sponzorima tiče, ili bilo čega sličnog, ne mogu da se ne nasmejem. Moji sponzori me izuzetno podržavaju i nikada mi nisu stavili bilo kakav pritisak. Ako bi se i desilo da me neko uslovljava, sigurno da ne bih to poslušala, jer sam nezavisna osoba i sama donosim odluke", u dahu je ispričala Ana.

Ivanovićeva je saopštila da je odluku o učešću na US Openu donela zbog želje da stigne do pehara, iako je bilo jasno da nije dovoljno spremna.

"Razmišljala sam o odustajanju, to je sigurno. Ali, uz mene je bio lekar, a i konačno sam bila počela da se oporavljam nekoliko dana pred početak grend slema. Nekako u glavi uvek osećam da sam sposobna za osvajanje turnira, čak iako mi telo govori drugačije. Naravno da su, uzevši sve u obzir, očekivanja bila mala, ali pošto me ništa nije bolelo, pokušala sam da igram i da napravim što bolji rezultat".

Srpska teniserka, koja sada na WTA listi zauzima treću poziciju, kaže da nije mnogo opterećena povratkom na čelnu poziciju, već da želi da poboljša igru i vrati se u pravu formu.

"Nemam dodatni pritisak kada je reč o renkingu. I došla sam na svetski vrh tako što nisam gledala na plasman već samo na to kako da poboljšam igru. Imala sam nekoliko pobeda protiv velikih igračica i osvojila sam važne turnire baš zahvaljujući ovoj taktici. Nažalost, povreda palca me je zadesila u veoma važnom delu sezone. Znam da ću biti spremna za Tokio i Peking ako nastavim vredno da treniram. Ali, ima još tri turnira do šampionata u Dohi, i sigurna sam da ću moći da se vratim u top-formu, a samim tim i završim sezonu na prvom mestu", rekla je Ivanovićeva.

Ana Ivanović je izjavila da priče o tome da je u vezi sa svojim kondicionim trenerom Skotom Bernsom nisu istinite, već da su njih dvoje samo dobri prijatelji.

"Priče koje kruže da sam se zaljubila i da zbog toga trpe moji rezultati uopšte nisu tačne. To je suluda ideja i u njoj nema istine. Skot mi je odličan prijatelj, ali nikada se ne bih zabavljala sa njim", rekla je Ana.


Srpska teniserka takođe je demantovala da je obećala da će nastupiti na WTA turniru u Beogradu 2009. godine.

"Nisam nikom ništa obećala, jer nije ni potvrđeno da će do turnira uopšte i doći. Ali, naravno da bih bila srećna da igram u rodnom gradu, pred domaćom publikom ako Beograd zaista dobije organizaciju. Bilo bi to neverovatno iskustvo za mene", istakla je Ivanovićeva.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC