• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Prvo opstanak, pa titula u DK

Srpska Dejvis Kup reprezentacije ponovo će se okupiti, prvi put od februara i nesrećnog poraza od Rusije u prvom kolu Svetske grupe.

 Obradović: Prvo opstanak, pa titula u DK  Izvor: MONDO

Upravo zbog toga, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Novak Đoković, od 19. do 21. septembra u Bratislavi igraće meč za opstanak u teniskoj eliti, protiv Slovačke.

Naizgled, neprijatna situacija, ali s obzirom na snagu kvarteta koji je pozvao selektor Bogdan Obradović i trenutnu prosečnost slovačkih tenisera, Srbija predstavlja favorita u ovom meču.

DK tim Srbije okupiće se u Bratislavi, gde će u nedelju u 19 časova odraditi prvi trening u "Simbac Areni", u kojoj su organizatori postavili tvrdu podlogu.

"Mister Zimonjić i ja dolazimo zajedno iz Beograda", kaže za MONDO selektor Obradović.

"Ostali će doputovati direktno u Bratislavu".

Da li ste se čuli sa teniserima? Ima li problema sa povredama, umorom?

"Čuo sam se sa svakim od njih i mogu da kažem da se svi dobro osećaju i da su zdravi. Janko trenira u Barseloni gde se oporavlja od povrede i biće 100 odsto spreman za meč sa Slovacima".

Naša reprezentacija igra plej-aut meč za opstanak u Svetskoj grupi, u koju smo ušli prošle godine. Ukoliko pobedimo, opet ćemo narednog februara igrati u prvom kolu elitne grupe, ali ako kojim slučajem načinimo neprijatno iznenađenje, 2009. ćemo dočekati u Prvoj grupi Evro-afričke zone.

"Ponoviću, mi nameravamo da osvojimo Dejvis kup uskoro. Ne samo da učestvujemo... Želimo da se vratimo u Svetsku grupu i pobedimo u toj konkurenciji", kratko i jasno poručuje Obradović, koji će nastaviti da radi u tandemu sa savetnikom Nikolom Pilićem, dvostrukim osvajačem DK takmičenja, na mestu selektora Nemačke i Hrvatske.

Da smo sa identičnim timom gostovali Slovacima pre tri godine, u najmanju ruku ne bismo bili favoriti. Oni su tada igrali finale Svetske grupe i u Bratislavi izgubili od Hrvatske sa 2:3.

Slovaci su trenutno bolje plasirani na rang listi Dejvis kup timova, nalaze se na osmom mestu sa 5.997,5 bodova, dok je naš tim posle poraza od Rusije pao sa 14. na 18. mesto i sada ima 2.400,63 bodova.

"Više nemaju Karla Kučeru, najbolji igrač im je Dominik Hrbati, ali i on, kao i ostali, slabiji su od naših tenisera. Zato nemamo razloga da ne verujemo u uspeh", optimista je Obradović.

Organizator je izabrao tvrdu podlogu?

"Nama to potpuno odgovara. Slična je kao na US Openu. Međutim, naši igrači igraju dobro na svim podlogama, tako da mi ne obraćamo previše pažnju na to za šta se naši protivnici odlučuju kada su domaćini", dodaje Obradović, koji je za rezervu pozvao Novakovog mlađeg brata Marka Đokovića.

(Nikola Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC