• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Armstronga čekaju podrška i - kontrole

"Mi se ne plašimo da isključimo iz trke bilo kog vozača", upozorio je direktor Tura Kristijan Prudom jednog od najvećih biciklista svih vremena.

 Armstronga čekaju podrška i - kontrole  Izvor: MONDO

Najava povratka Lensa Armstronga na biciklističku stazu nakon trogodišnje pauze odjeknula je u svetskoj javnosti kao bomba, a svi jedva čekaju da vide da li će semdostruki pobednik "Tur d Fransa" zaista ponovo sesti na bicikl.

Dok mu bivše i buduće kolege pružaju podršku u nameri da se bori za osmi trijumf na Jelisejskim poljima, organizatori "Tura" upozoravaju da će Armstrong morati da se suoči sa rigoroznim doping kontrolama, podsećajući na činjenicu da je Amerikanac otišao u penziju pod sumnjom da je koristio nedozvoljena sredstva.

Povratak Armstronga na Trku oko Francuske sigurno će mnogo značiti za biciklizam, a njegov bivši menadžer u ekipi "Diskaveri" Johan Brimel uveren je da Armstrong i u 37. godini može da pruži još mnogo toga.

"Lens je jedinstven. Ne zaboravite da je Ljaneras osvojio olimpijske medalje u 39. godini. Lens će sledeće godine imati 37, ali za pobedu je važnija psihološka snaga od godina", istakao je Brimel koji sada vuče konce ekipe "Astana".

Upravo je ova ekipa povezana sa povratkom Armstronga. U tom slučaju društvo će mu praviti osvajač Tura iz 2007. godine Španac Alberto Kontador, ali Brimel odbacuje mogućnost sukoba dvojice sjajnih vozača.

"Ukoliko Lens ne bude mogao da osvoji Tur, poznavajući njega, mogu da kažem da će sigurno pomoći Albertu da on to uradi", rekao je Brimel.

Da je Armstrong dobrodošao u ekipi Astana potvrdio je i sam Kontador:

"Dočekao bih ga raširenih ruku, jer to je vozač koji može da se uklopi u bilo koju ekipu. Uvek sam ga izuzetno poštovao i bio bih srećan kada bismo vozili za isti tim".

I ovogodišnji osvajač Tura Karlos Sastre dočekao je vest o Armstrongovom povratku sa oduševljenjem.

"Ja se naježim samo kada vidim Lensa Armstronga na televiziji. On je zaljubljen u ovaj sport i ako namerava da se vrati to je zato što misli da može još nešto da postigne", rekao je Sastre.

Iako će povratak Armstronga na najveću biciklističku trku na svetu privući mnogo gledalaca, a sigurno i sponzora, organizatori "Tur d’Fransa" u prvi plan stavljaju činjenicu da će on morati da se podvrgne rigoroznijim doping kontrolama nego ranije.

"Ako se Lens Armstrong pojavi na startu trke, za njega će važiti ista pravila kao i za ostale takmičare i timove, tu neće biti izuzetaka", rekao je direktor Trke Kristijan Prudom i podsetivši da je Amerikanac u penziju otišao pod sumnjom da je koristio doping.

Francuski L’Ekip objavio je pre tri godine da je Armstrong 1999. godine na svojoj prvoj pobedi na Turu koristio nedozvoljenu supstancu EPO, ali je te tvrdnje 2006. godine odbacila komisija Svetske biciklističke federacije.

Sam Armstrong nikada nije bio pozitivan na doping iako se podvrgao stotinama testova, ali Prudom je istakao da je od njegovog povlačenja napravljen veliki napredak u anti-doping kontroli i naveo da su četvorica njegovih kolega iz tima kasnije uhvaćena.

"Mi se ne plašimo da isključimo iz trke bilo kog vozača", upozorio je Prudom jednog od najvećih biciklista svih vremena.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC