• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Hrbati nas neće zavarati

Selektor Srbije Obradović upozorava da trenutno nizak rejting slovačkog tenisera ne sme da opusti. Pašanski je "izuzetan igrač".

 DEJVIS KUP: Hrbati nas neće zavarati Izvor: MONDO

Dejvis kup reprezentacija Srbije u nedelju putuje u Bratislavu gde će sledećeg vikenda (od petka do nedelje) igrati protiv selekcije Slovačke za opstanak u Svetskoj grupi.

Srbija je veliki favorit. Novak Đoković je treći reket sveta, Viktor Troicki 66, Boris Pašanski 149, a Nenad Zimonjić je jedan od najboljih dubl igrača.

Za Slovačku će u singlu igrati Lukas Lacko, 236. na ATP listi, i znatno poznatiji Dominik Hrbati, koji je sada tek 396. teniser sveta.

"Nema potrebe da dodatno motivišemo igrače bez obzira na rejting protivnika. Svi znaju da je Hrbati bio 14, a da su pre nekoliko godina Slovaci igrali u finalu Dejvis kupa. Ozbiljan su rival", upozorio je selektor Srbije, Bogdan Obradović.

Selektor je objasnio i zašto je posle odustajanja Janka Tipsarevića pozvao Borisa Pašanskog. Mnogi su očekivali da će u Bratislavu povesti Iliju Bozoljca.

"Paša je izuzetan igrač, bio je 55. na ATP listi, doneo nam je pobedu protiv Australije u Dejvis kupu, a sjajan je za atmosferu u ekipi. Nikola Pilić i ja smo se zato odlučili za njega".

Trebalo je da supertalentovani Filip Krajinović bude uz ekipu, da "skuplja" iskustvo, ali od toga nema ništa.

"Filip ima obaveze u SAD, tamo igra turnire i nije u mogućnosti da sada bude sa nama", zaključio je Bogdan Obradović.

Svi igrači su zdravi, a u Bratislavi će imati četiri dana za trening i osvežavanje s obzirom na to da svi iza sebe imaju napornu sezonu.

"Nikada nisam igrao protiv Hrbatija, samo sam nekoliko puta trenirao sa njim. Znamo da nije u najboljoj formi, ali je veliki igrač. Bio je u Top 20. Lacka sam lako pobedio na tvrdoj podlozi. Imamo mnogo kvalitetnije igrače", utisak je Borisa Pašanskog.

Očekuje se da pored Đokovića u singlu zaigra i Viktor Troicki.

"Nije važno ko će da igra u Slovačkoj, važno samo da pobedimo", naglasio je Troicki.

Treći reket Srbije je u sjajnoj formi što je dokazao na nedavnoj turneji po SAD.

"U Vašingtonu sam igrao svoje prvo ATP finale, prethodno sam pobedio Endija Rodika. Odgovara mi betonska podloga. I na US openu sam igrao dobro, ali nisam imao sreće sa žrebom, pa sam brzo naleteo na Nadala. Ipak, ako hoću ka vrhu, moram da igram sa najboljima", zaključio je Viktor Troicki.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC