• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Ne kažem da sam prijateljica sa Jelenom

"Generalno, devojke ne postaju bliske prijateljice na turnirima, ali mogu da kažem da motivišemo jedna drugu", objašnjava Ivanović.

 Ana: Ne kažem da sam prijateljica sa Jelenom  Izvor: MONDO

Ana Ivanović pokušaće u Tokiju da veže dve pobede prvi put od početka jula, kada je eliminisana u trećem kolu Vimbldona.

Posle tog poraza i kraćeg odmora, kao prva igračica sveta, povredila je palac desne šake na treningu i zbog toga bila eliminisana u drugom kolu Montreala, potom se povukla sa Olimpijskih igara u Pekingu, da bi u drugom kolu US Opena doživela novi poraz.

Serija loših rezultata, od kada je osvojila Rolan Garos krajem juna, koštala ju je prvog mesta na WTA listi, koje sada pripada Sereni Vilijams. Ana je treća, a Jelena Janković druga.

I pored toga što na turniru u Tokiju, koji je počeo u ponedeljak, ne može da osvoji dovoljno bodova da se odmah vrati na prvo ili bar drugo mesto na WTA listi, Ana kaže da ima veliki motiv da konačno veže nekoliko pobeda.

Ona je na Pan Pacifik Openu prošle sezone izgubila u finalu od Martine Hingis, tako da će ovog puta braniti veliki broj poena, odnosno, ukoliko se ne plasira u finale, izgubiće još WTA bodova. To je ne zanima mnogo u ovom trenutku, iako priznaje da gubitak prvog mesta nije lako podnela...

"Najvažnije mi je da više ne osećam bolove u ruci", rekla je Beograđanka sa prebivalištem u Bazelu u intervjuu za Rojters.

"Bilo mi je krivo što sam tako brzo izgubila prvo mesto na WTA listi. Pokušavala sam da to prihvatim što je mirnije moguće, jer mi je san da budem najbolja na svetu od kada sam počela da igram tenis. Bila sam to i nadam se da ću biti ponovo", dodala je Ana, koja će u Tokiju biti drugi nosilac, iza Jelene Janković.

Šest od prvih deset igračica sveta boriće se za 300 WTA bodova i nagradu od 97.800 dolara, koliko u Tokiju pripada pobednici.

Ana želi da, prvo počne sa pobedama na turnirima, pa tek onda da se vrati na prvo mesto WTA liste.

"Velika je čast biti najbolja na svetu, ali ako me pitate šta bih birala u ovom trenutku, bila bi to Gren Slem titula, pre nego prvo mesto na WTA listi", rekla je Srpkinja koja za sada ima jednu Gren Slem titulu na Rolan Garosu i dva finala.

Ona je osvajanjem Frenč Opena zauzela upražnjeni presto, posle odlaska Žastin Enan iz profesionalnog tenisa. Ovog puta, da bi povratila krunu, biće joj potrebno da nadvisi Serenu Vilijams.

"Serena je veliki šampion i biće mi jako teško da se vratim na prvo mesto. Ipak, što je posao teži, to je izazov veći".

Između Serene i Ane stoji još jedna Srpkinja, Jelena Janković. Ivanović priznaje da joj pobede nad sunarodnicom uvek prijaju.

"Ne mogu da kažem da smo Jelena i ja prijateljice. Generalno, devojke ne postaju bliske prijateljice na turnirima, ali mogu da kažem da motivišemo jedna drugu. Kada vidite da ova druga pobeđuje, naravno da i vi želite da pobedite", objašnjava Ana odnos sa koleginicom iz FED Kup reprezentacije.

Ana je u Tokio doputovala već u petak i odmah je osetila posledice vremenske razlike.

"Imala sam noć sa malo zna zbog "džet lega". Ipak, čim sam doputovala odmah me je dočekala gomila obaveza. Imala sam intervju za jednu od najvećih japanskih TV stanica, a potom sam posetila dečju kliniku sa svojim sponzorom Jonekso", napisala je Ana na svom veb sajtu.

"Uvek me raduju takvi susreti sa decom, uživala sam dok smo udarali lopticu i bila sam iznenađena da među njima ima mnogo njih koji su odlično izvodili udarce. Kada sam odlazila, deca su me dirnula kada su mi poželela "srećno" na engleskom jeziku. Uvek mi je lepo u Japanu, to su divni ljudi".

Anu je u Japanu dočekao proizvođač njenih reketa, Joneks i predstavio joj novi model.

"Napravili su mi novi reket, koji je malo lakši od prethodnog i moguće je postići veću brzinu pri zamahu. Uz to, mnogo mi se sviđa i dizajn", napisala je Ivanović, koja će prvi meč na tepih podlozi u Tokiju odigrati protiv bolje iz duela Rezai - Petrova, u sredu ili četvrtak.

(MONDO, Foto: www.anaivanovic.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC