• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bozoljac za MONDO: Želim titulu i u Banjaluci

Ilija Bozoljac tvrdi za MONDO da je u dobroj formi i da je spreman da posle titule u Ljubljani ponovi uspeh i na čelindžeru u Banjaluci.

 Bozoljac za MONDO: Želim titulu i u Banjaluci Izvor: MONDO

Srpski teniser Ilija Bozoljac drugi je nosilac na banjalučkom čelindžeru, koji se igra za ukupni nagradni fond od 30.000 evra.

Drugog dana turnira srpski teniser je trebalo da započne takmičenje duelom protiv Rumuna Gabrijela Morarua, ali je taj meč odložen za sredu zbog lošeg stanja terena. Bozoljac će imati veliku podršku navijača u Banjaluci i jedan je od favorita za osvajanje titule.

"Cilj odlaska na svaki turnir je da ga i osvojim. I na ovom turniru sam maksimalno koncentrisan, ali je uvek najteže odigrati prvo kolo na turniru. Još je ovde u Banjaluci teško vreme, padala je kiša, tako da moram dodatno da se fokusiram na početak takmičenja. Normalno, na turnir sam došao sa velikim ambicijama", rekao je za MONDO Bozoljac, koji je u Banjaluku stigao iz Ljubljane gde je osvojio tamošnji turnir iste kategorije.

Iako je u glavnom gradu Slovenije odigrao dosta mečeva, kaže da umor neće biti prepreka za dobar rezultat u Banjaluci.

"Ne osećam se umorno. Dobro sam fizički pripremljen, tako da mi to neće predstavljati problem. Jedino što meni ne ide na ruku je kiša, jer ne volim da igram kada je hladno i kada je teren spor. Tako da je to jedino što mi ne odgovara ovde", izjavio je Bozoljac koji je u utorak, pre prekidanja meča, odigrao samo jedan gem protiv rumunskog tenisera.

U finalu turnira u Ljubljani Bozoljac je savladao Italijana Đankarla Petracuola sa ubedljivih 6:4, 6:3 i tako stigao do prvog trofeja ove sezone. On kaže da mu uspeh u Sloveniji nije samo doneo pomak na ATP listi već i samopouzdanje pred preostale turnire u finišu sezone.

"Osvajanje trofeja u Sloveniji mi mnogo znači. Taj uspeh mi je omogućio da popravim plasman na ATP listi. Sada sam 130. igrač na svetu, a pre Ljubljane bio sam na 202. poziciji, tako da je to za mene dobar početak kraja sezone".

Iako nije pozvan u Dejvis kup tim Srbije za ključni meč protiv Slovačke za popunu Svetske grupe u Bratislavi, Bozoljac smatra da su njegove kolege Đoković, Tipsarević, Troicki, Pašanski i Zimonjić apsolutni favoriti na tom duelu.

"Mi smo favoriti, ali ne treba potceniti Slovake. Bitnu ulogu u takvim mečevima igra i publika, ali mislim da smo mi u prednosti i da ćemo u Bratislavi izboriti plasman u najelitniju grupu Dejvis kupa", rekao je na kraju razgovora jedan od najvećih zavodnika među teniserima.

(Nemanja Babić, MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC