• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Tim i dalje nepoznat

Teniska reprezentacija Srbije priznaje ulogu favorita u odlučujućem duelu protiv Slovačke, ali selektor Bogdan Obradović i dalje krije tim.

 Obradović: Tim i dalje nepoznat Izvor: MONDO

Teniska reprezentacija Srbije vredno trenira u Bratislavi za odlučujući meč protiv Slovačke za popunu Svetske grupe Dejvis kupa.

Selektor Bogdan Obradović smatra da je njegov tim, pojačan Jankom Tipsarevićem, favorit u duelu protiv Slovaka, ali najavljuje da će tim saopštiti tek pred početak žreba.

"Podatak da smo na put poveli čak pet tenisera najbolje ilustruje našu želju da pobedimo ovde u Bratislavi. Favoriti smo i ne bežimo od te uloge, a tim čemo znati tek pred početak žreba. Janko Tipsarević je sa nama, iako u prvom trenutku nije bio na spisku putnika, ali sada radi punim tempom", izjavio je Obradović.

Janko Tipsarević zbog povrede nije otputovao sa ekipom na gostovanje, ali se naknadno priključio timu u Bratislavi. On tvrdi da se oporavio i da je spreman da pomogne Srbiji da se plasira u Svetsku grupu.

"Iako su mediji saopštili da neću biti u timu, poslušao sam savet selektora i došao u Bratislavu da sami odlučimo. Od Pekinga i Olimpijskih igara nisam mogao na teren, probao sam da se vratim do US Opena, ali mi nije išlo, pokušao sam i sedam dana kasnije, ali mislim da sam sada na pravom putu i da ću biti spreman za zaigram", izjavio je drugi reket Srbije.

Najbolji igrač Srbije Novak Đoković izjavio je da će u Bratsilavi, rodnom gradu svog trenera Marijana Vajde pokušati da se pripremi ne samo za duel u Dejvis kupu već i za preostale turnire u sezoni.

"Brastislava je veoma lep grad i drugi put sam ovde. Razlog treba tražiti u tome što mi je trener Marijan Vajda baš iz Bratislave, ali uprkos tome, nije uspeo da mi pokaže sve čari grada. Ovde sam došao da radim i sa njim kako bi se što bolje pripremio za Dejvis kup, ali i za predstojeći deo sezone u dvoranama.

Treći teniser sveta priznao je da timu godi uloga favorita, ali i obećao da će pokušati da prekine superioran niz najboljeg igrača Slovačke Dominika Hrbatija na domaćem terenu.

"Raduju nas reči Hrbatija da smo favoriti i da je pred nama u bliskoj budućnosti i osvajanje salatare, ali kada si favorit na papiru, moraš to da dokažeš i na terenu, pa ćemo mi igrači reći sve što imamo kad uzmemo reket u ruke. Znam da Hrbati nikad nije izgubio meč u Slovaćkoj i potrudiću se da budem prvi koji će mu skinuti 'skalp' pred njegovim navijačima. Naša podrška možda neće biti tako velika sa tribina, što je i nerealno očekivati, ali cela Srbija navija za nas i mi to znamo. Svi igrači su uvek posebno motivisani kada igraju za reprezentaciju, za svoju zemlju i uvek je drugačiji osećaj, nego kada ste na turnirima", dodao je Đoković.

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić smatra da je pred ekipom težak meč, a koliko su ozbiljno shvatili duel u Slovačkoj potvrđuje i to što su u Bratsilavu stigli pet dana pre prvog meča.

"To što smo od nedelje u Bratislavi najbolje govori da smo došli u Slovačku po pobedu. Kao pravi profesionalci stigli smo ovde toliko ranije da osetimo podlogu, koja je znatno drugačija od turnira sa kojih smo stigli, i isprobamo loptice. Pred nama je težak meč i očekujem da pružimo maksimum i dokažemo da nam je mesto u Svetskoj grupi.

Žreb za Dejvis kup meč Slovačka - Srbija biće održan u četvrtak, a takmičenje počinje mečevima u singlu u petak od 16 časova.

Dubl će biti održan u subotu od 14 sati, dok će odlučujući singl mečevi u nedelju, ukoliko bude potrebno, početi u isto vreme.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC