• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Na startu Đoković-Hrbati, igra i Janko

Duel Slovačke i Srbije u plej-ofu za popunu Svetske grupe Dejvis kupa otvoriće meč Dominika Hrbatija i Novaka Đokovića u petak.

 DK: Na startu Đoković-Hrbati, igra i Janko Izvor: MONDO

Drugi reket Slovačke i najbolji srpski teniser odigraće prvi duel u petak od 16 časova, a nakon toga na teren će izaći Lukaš Lacko i Janko Tipsarević, odlučeno je žrebom u Bratislavi.

U subotu će biti odigran dubl meč sa početkom od 14 časova, a u njemu će se sastati Nenad Zimonjić i Novak Đoković sa jedne, odnosno Filip Polasek i Mihal Mertinjak sa druge strane.

U nedelju, ukoliko bude potrebno, igraće se preostali mečevi singla Lacko - Đoković i Hrbati - Tipsarević.

Iako je selektor Srbije Bogdan Obradović odlagao da saopšti sastav tima do pred sam žreb, on je odlučio da duele u Bratislavi ipak igra Janko Tipsarević. Drugi reket Srbije prethodnih dana muku je mučio sa povredom zgloba, zbog čega i nije otputovao sa ekipom u Slovačku, ali se naknadno pridružio timu, spreman da opet zaigra.

Tipsarević je potvrdio za MONDO da se oseća dobro, da ga noga više ne boli i da je spreman da u Bratislavi odigra na visokom nivou.

"Ne osećam više bolove i mislim da ponovo mogu da pomognem timu. Smatram da smo veliki favoriti u ovom duelu i nadam se da ćemo ceo posao odraditi već u subotu", izjavio je Tipsarević.

Đoković je na konferenciji za novinare posle žreba, koja je obilovala šalama naših reprezentativaca, rekao da igrači nemaju baš mnogo prilike da igraju za reprezentaciju svoje zemlje i da je ovo jedna od njih. On je obećao da će protiv Slovaka pružiti maksimum i tako osigurati Srbiji plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa.

Viktor Troicki je iskoristio priliku da se zahvali Teniskom savezu Srbije što je ekipi kupio Sony Playstation 2 i tako potvrdio da u timu vlada odlično raspoloženje.

Predsednik TSS Slobodan Živojinović je rekao da je Savez sa zadovoljstvom izašao igračima u susret, kako bi doprineo što boljoj atmodferi u ekipi.

"Momci su tražili Playstation i ispunili smo im želju. To je neka vrsta razonode za njih i doprinosi dobroj atmosferi u ekipi", rekao je Živojinović.

Boba se zatim osvrnuo na predstojeći duel u Bratislavi i pozvao na oprez.

"Slovačka je pre tri godine igrala finale Dejvis kupa u kojem je poražena, ali moramo da poštujemo to i da uzmemo u obzir činjenicu da smo mi ovde gosti", dodao je predsednik TSS.

Najbolji dubl igrač Srbije i bivši kapiten Nenad Zimonjić saopštio je da je nakon priključivanja Tipsarevića, uz dogovor selektora Obradovića, ekipu napustio Boris Pašanski. On je odlučio da ode iz Bratislave i vrati se turnirima, budući da u timu ima dovoljan broj raspoloživih igrača.

Slovaci: Nismo favoriti, ali borićemo se

Selektor Slovačke Miloslav Mečir ulogu favorita prepustio je Srbiji.

"Očigledno je da nismo favoriti na ovom meču. Žreb nas nije iznenadio, jer smo očekivali najbolja tri srpska igrača", rekao je Mečir.

Dominik Hrbati istakao je da njegovom timu biti izuzetno teško da iznenadi Srbiju, ali je rekao da će se maksimalno boriti na svakom duelu.

"Znam da nisam u formi kao nekada, nisam čak ni među prvih 100 igrala na svetu. Međutim, ovde se neću boriti za sebe, već za ekipu i narod, koji me je uvek podržavao. Neću lako prepustiti nijedan poen. Biće nam veoma teško da iznenadimo protivnika, ali verujem da to ipak možda možemo da uradimo", dodao je Hrbati, koji je prvo igrati protiv Novaka Đokovića.

Selektori, prema pravilima takmičenja, imaće pravo da, ukoliko bude potrebno, sat vremena pre meča zamene igrača.

(Nikola Janković, specijalni izveštač MONDA iz Bratislave, video zapis iz Bratislave pogledajte na www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC