• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOKIO: Sajonara, Ana!

Ana Ivanović je završila takmičenje na turniru u Tokiju posle samo jednog odigranog meča.

 TOKIO: Sajonara, Ana! Izvor: MONDO

Ani Ivanović nije pomogao novi reket da odigra dobro u Tokiju. Srpska teniserka, koja je prošle godine igrala finale, eliminisana je u Japanu posle samo jednog odigranog meča.

Ivanovićevu je u drugom kolu savladala Ruskinja Nađa Petrova rezultatom 2:1, po setovima 6:1, 1:6, 6:2.

Ana, koja je prethodnih nedelja ima dosta problema sa povredom ruke, odigrala je duel sa mnogo uspona i padova.

Ona je veoma loše započela meč, pa je Ruskinja ubedljivo povela sa 6:1 posle samo pola sata igre.

U nastavku je Ana preokrenula situaciju na terenu i veoma brzo se revanširala rivalki - 6:1. Kada se činilo da će u istom ritmu okončati duel, ona je ponovo pala u igri, Petrova je stigla do 5:0, nakon čega Ivanovićeva, koja je bila drugi nosilac, ništa više nije mogla da učini.

"Protekle tri nedelje sam naporno trenirala, ali se to, na žalost, nije pretočilo u pobedu. Jedan od razloga za to je možda i to što je podloga bila brza i tvrda, Ipak, srećna sam što sam ponovo imala priliku da igram", izjavila je je Ana posle poraza.

U osvrtu na teški meč u kojem su obe teniserke dobijale i gubile setove sa velikom razlikom, Ivanović je rekla da nije mogla da parira odličnom servisu Nađe Petrove u prvom setu, koji je Ruskinja brzo i lako rešila u svoju korist sa 6:1.

"U drugom setu probala sam da nešto promenim u igri, uđem u sredinu, dam više spina lopti, što mi je i uspelo, ali je Petrova u trećem setu na to odgovorila odličnim servisima i efikasnim poentiranjem, kada bi joj se ukazala prilika", rekla je srpska teniserka.

Na pitanje da li je do pada u njenoj igri nakon osvajanja Rolan Garosa došlo zbog opuštanja, ona je odgovorila da ju je uzbuđenje usled tog trijumfa ponelo da zaigra na još više turnira, zbog čega je došlo do povrede.

"Možda nije trebalo da igram turnir u Montrealu, ali bila sam uzbuđena i htela sam da se takmičim".
Uprkos nizu loših rezultata koji su usledili posle Rolan Garosa, Ivanović je izrazila optimizam u vezi narednih turnira.

"Vraćam se polako, ali mi nedostaju mečevi, jer je sam ih nakon Rolan Garosa odigrala samo pet ili šest", rekla je Ivanovićeva.

Nađa Petrova igraće u četvrtfinalu turnira, koji se igra za ukupni nagradni fond od 1,34 miliona dolara, protiv Poljakinje Agnješke Radvanske, koja je ranije savladala Francuskinju Marion Bartoli - 6:2, 6:3.

Ana Ivanović moraće brzo da se presabere posle ovog poraza, budući da je naredne nedelje očekuje učešće na turniru u Pekingu. Biće to dobra prilika da popravi utisak posle debakla u Tokiju i ujedno šansa da ipak nastupi u tom gradu, nakon odustajanja na Olimpijadi.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC