• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Odličan start srpskih veslača

Laki četverac plasirao se u finale Evropskog prvenstva, kao prvi u svojoj grupi, a još dve posade izborile su učešće u polufinalu.

 EP: Odličan start srpskih veslača Izvor: MONDO

Prvog dana prvenstva Evrope u veslanju, koje se održava u grčkom Maratonu, srpske posade su ostvarile zapažene rezultate, pošto se laki četverac plasirao u finale, dok su dve posade izborile učešće u polufinalu.

Četverac bez kormilara, u sastavu Veljko Urošević, Nenad Babović, Goran Nedeljković i Miloš Tomić, osvojio je prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i ostvario direktan plasman u A finale.

Posle sjajnih izdanja u kvalifikacionim trkama do polufinala su stigli srpski olimpijci, Nikola Stojić i Goran Jagar u dvojcu bez kormilara i Iva Obradović u skifu.

Laki četverac je do učešća u borbi za medalje stigao u furioznom finišu, s obzirom na to da su Urošević, Babović, Nedeljković i Tomić posle prvih 1.000 metara bili tek četvrti. Oni su fantastično izveslali drugi kilometar, prestigli čamce Danske, Austrije i Francuske i liniju cilja prošli prvi, u vremenu 6:02,59 minuta.

Kako je iz ove grupe samo prvoplasirana posada imala direktan prolaz u borbu za medalje, naš laki četverac u subotu će imati slobodan dan u očekivanju finala.

Stojić i Jagar su opravdali ulogu favorita u svojoj kvalifikacionoj grupi. Njih dvojica brane titulu šampiona Evrope, pa su prvo mesto u vremenu 6:40,72 minuta i plasman u polufinale bili očekivani.

Slično je bilo i sa Ivom Obradović, koja je u skifu bila druga u svojoj grupi u vremenu 7:38,65 minuta, što je takođe bilo dovoljno za plasman u dalje takmičenje.

Goran Jagar nije bio previše uzbuđen posle pobede u grupi.

"Prave trke tek predstoje. Staza je odlična, ali kada duva vetar, uslovi se totalno promene. Učinićemo sve da budemo još bolji u polufinalu, ali i da sačuvamo snagu za finiš u finalnoj trci".

Sve polufinalne trke na programu su u subotu, mada su organizatori zbog najave lošeg vremena ostavili mogućnost da se i finala održe kasno popodne istog dana, umesto u nedelju.

Naša četvrta posada, četverac bez kormilara u apsolutnoj kategoriji, u sastavu Ivan Ostojić, Aleksandar Radović, Marko Marjanović i Čedomir Nikitović, nije uspeo da se plasira u polufinale prvenstva Evrope, pošto je u represažu zauzeo treće mesto. Oni će veslati u B finalu i boriće se za plasman od sedmog do 12. mesta.

(agencije, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC