• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Izgleda lako, ali bilo je teško

Novak Đoković zabeležio je pobedu nad Hrbatijem u prvom meču Dejvi kupa, ali tvrdi da iako rezultat pokazuje drugačije, nije bilo lako.

 Đoković: Izgleda lako, ali bilo je teško  Izvor: MONDO

Novak Đoković pobedio je Dominika Hrbatija sa 3:0 u prvom meču Dejvis kup sudara Slovačke i Srbije u Bratislavi. Po setovima, bilo je 6:2, 6:4, 6:3. Naizgled, lako.

Ali, ni tako ubedljiva pobeda u petak popodne protiv slovačkog tenisera pred njegovim navijačima, nije sakrila nedostak svežine u igri trećeg igrača sveta. Primetio je to i njegov rival.

"Novak nije igrao toliko dobro, viđao sam ga da igra bolje mečeve, čak je i na nekim treninzima umeo da bude agresivniji. Pritiskao sam ga, a na kraju je nekoliko poena je odlučilo meč. Nažalost, ja ih nisam iskoristio. Protiv igrača kao što je Novak morate da koristite sve šanse koje vam se pruže", izjavio je posle meča Dominik Hrbati, nekad igrač iz Top 10 , sada 399. na svetu.

Da je Hrbati u pravu, potvrdio je i sam Đoković, ali i objasnio zbog čega je tako. Na konstataciju slovačkih novinara da je "očigledno da nije igrao sa sto odsto mogućnosti" i pitanje: "Sa koliko je procenata igrao?", Beograđanin je odgovorio:

"Ne želim svoju igru da izražavam u procentima. Tačno je da nisam igrao najbolje, ali to je iz razloga što nisam imao dovoljno vremena da se odmorim. Došao sam u Bratislavu u jeku naporne sezone koju imam i ne osećam se sto odsto spremnim", rekao je Đoković.

Usledilo je i pitanje da li postoji mogućnost da se povuče iz dubla u subotu, ukoliko rezultat bude 2:0 u našu korist, posle prvog dana takmičenja.

"Razmotrićemo tu mogućnost kada Janko završi svoj meč. Bilo bi sjajno kada bismo vodili sa 2:0 posle prvog dana, tada bismo nastavku takmičenja pristupili mnogo opuštenije. Kako sada stvari stoje, prijavljen sam za dubl, a da li ću i igrati, videćemo. U dogovoru sa saigračima i trenerom doćićemo do najboljeg rešenja", ostavio je obe solucije otvorene prvi reket tima, koji bi trebalo da igra u paru sa Nenadom Zimonjićem

U izjavi za MONDO, direktor TSS Dušan Orlandić otkrio je da Viktor Troicki tvrdi kako on najbolje igra, sada već čuvene, Wormse, o kojima se mnogo priča ovde u Bratislavi. Momente opuštanja u hotelu igrači koriste da igrajući Playstation, a na pitanje: "Da li je tačno da je Viktor najbolji?", Đoković odgovara i poručuje:

"Uveravam da nije. Možda se on samouvereno izjašnjava da je najbolji, ali videćemo večeras", najavio je Novak novi dvoboj srpskih tenisera sa džojsticima u rukama.

Hrbati: Nisam iskoristio Novakove greške

Dominik Hrbati izjavio je da nije iskoristio svoje šanse na duelu protiv Đokovića, koji prema njegovim rečima, nije igrao na vrhunskom nivou u prvom meču između Slovačke i Srbije u Dejvis kupu u Bratislavi.

"Novak nije igrao toliko dobro, viđao sam ga da igra i bolje mečeve, a čak je i na nekim treninzima umeo da bude agresivniji. Vršio sam pritisak na njega, nekoliko poena je odlučilo meč, ali ja ih nisam iskoristio. Protiv igrača kao što je Novak morate da koristite sve šanse koje vam se pruže", rekao je Hrbati na konferenciji za novinare posle ubedljivog poraza od 3:0 (6:2, 6:4, 6:3).

Uprkos porazu, Hrbati je istakao da veruje da Slovaci nisu izgubili šanse za trijumf i da će njegovi saigrači u naredna dva meča zabeležiti jednu pobedu kako bi u nedelju duel Slovačke i Srbije ponovo dobio na neizvesnosti.

"I dalje verujem da su moji saigrači sposobni da ostvare bar jednu pobedu u naredna dva meča, Lukaš Lacko je odličan, a i naš dubl igra dobro. U zavisnosti od rezultata tih mečeva, postoji šansa da ja u nedelju ne igram", kazao je Hrbati.

Slovački teniser, koji je svojevremeno bio 14. na ATP listi, rekao je da još uvek nije odlučio da li će okončati karijeru, jer je poslednjih godinu dana imao mnogo problema sa povredama.

"Ovaj meč bio je dobar, ali to je još daleko od onoga pre operacije, verovatno sam zbog toga pravio neke greške koje se ranije nisu događale. Nastavak moje karijere zavisi od renkinga. Ako budem lošiji od 200. mesta na ATP, verovatno ću se povući", zaključio je Hrbati, koji se zahvalio publici na podršci nagovestivši tako da je duel u Šibamak Areni možda i bio poslednji u nacionalnom dresu.

Ukoliko bude potrebno, Hrbati će u nedelju igrati drugi meč singla protiv Janka Tipsarevića.

(Nikola Janković, specijalni izveštač MONDA iz Bratislave)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC