• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Saveti sa klupe preokrenuli meč

Janko Tipsarević zabeležio je važnu pobedu prvog dana u Bratislavi i selekciji Srbije omogućio je da rasterećeno uđe u dubl meč u subotu.

 Tipsarević: Saveti sa klupe preokrenuli meč  Izvor: MONDO

Srbija - Slovačka 2:0 posle prvog dana u petak. Rezultat, koji se samo poželeti može u Dejvis kupu. Ukoliko naš dubl bude pobedio u dan kasnije, u subotu od 14 časova, srpski teniseri će i u 2009. godini igrati u Svetskoj grupi.

Drugu pobedu "orlovima" doneo je Janko Tipsarević i to na kakav način… Njegov meč sa 240. teniserom sveta trajao je četiri časa i 18 minuta. Slovak je vodio sa 2:0, a Srbin pobedio sa 3:2 (6:7, 4:6, 6:4, 7:6, 8:6).

Na našoj web stranici www.mtsmondo.com pogledajte poslednje poene u meču i kako su emotivno reagovali Jankovi navijači u dvorani.

Jankova pobeda dobija na težini zbog toga što od početka avgusta, kada je na Olimpijskim igrama povredio skočni zglob, praktično nije odigrao nijedan meč. Pokušao je na US Openu, ali je odustao.

"Nisam igrao profesionalni meč skoro dva meseca, delimično potcenjivački sam ušoa u ovaj duel. Čuo sam priče da je Lukas izgubio dobar broj prvih kola na čelinžerima, pa uzeo dva meseca slobodna. To se na njemu nije videlo. Igrao sam set i po kao da nisam bio na terenu, u jednom trenutku sam video da ako nastavim ovako, on neće početi da promašuje i greške. Morao sam nešto da promenim svoj pristup igri, što se i desilo posle drugog seta", rekao je Janko posle meča.

"Na 0:2 sam samo slušao savete selektora i, uglavnom Zimonjića, da nastavim da se borim do kraja, jer je i Lacko počeo da pada. Kada su dolazili važni poeni u gemovima, nisam igrao kako treba da igra jedan Dejvis kup igrač. Nisam umeo da se ponašam kako treba kod brejkova, ali to je zbog manjka mečeva. Takve stvari vam poljujaju samopouzdanje".

Janko se posle pobede samo srušio na leđa, a njegova majka Vesna konačno mogla da skloni ruke sa očiju i počne da se raduje. Duel Tipsarevića i Lacka biće upisan u istoriju srpske i slovačke Dejvis kup reprezentacije.

"Nisam znao da je moja mama čučala i nije mogla da gleda meč. Pre godinu i po dana pre počela je da gleda moje mečeve, ranije je isključivala televizor. Sve ovo je pogađa, doživljava emotivno, dok je ćale malo drugačiji", dodao je Tipsarević.

Nekoliko puta u toku meča, Tipsarević i selektor Obradović sa nevericom su gledali prema glavnom sudiji. Najburnije je bilo pri rezultatu 4:4 i 30:40 na servis Lacka u petom setu. Janko je opalio paralelu, koja je pala na liniju.

Linijski sudija ništa nije rekao, Janko je počeo da se raduje, ali je glavni sudija rekao - Ne, aut!

"Kada je reč o suđenju, na Novakovom meču sudije nisu mogle da kradu, jer je bio dominantan. U mom Dejvis kup isksustvu, krađe se događaju kada je gusto. Osetio sam to i ovog puta, ne mogu da kažem da je to bilo namerno, ali moglo je da dođe do promena toka meča. Drago mi je što sam ostao mentalno jak".

Novak Đoković najavio je da postoji mogućnost da, ukoliko rezultat posle petka bude 2:0, on ne odigra dubl sa Nenadom Zimonjićem. Selektor Obradović nije otkrio da li će to i biti slučaj, odnosno da li će u subotu u paru sa Zimonjićem igrati Troicki.

"U Dejvis kupu je teško dobiti meč, nema pravila. Ovaj rezultat je izuzetan za nas, to nas rasterećuje za dubl. Očekujem da se igrači emotivno i fzički oporave do duela parova. Prijavljeni su Zimonjić i Đoković, ali imam pravo da to promenim uoči meča, tako da ćemo još videti ko će izaći na teren", rekao je Bogdan Obradović.

Lacko: Ne predajemo se

Lukaš Lacko izjavio je posle maratonskog meča da je razočaran zbog poraza od Janka Tipsarevića, ali da se slovačka reprezentacija neće predati.

"Razočaran sam zbog poraza, jer sam odlično počeo i to je dobar deo večerašnjeg meča, ali naravno da se na kraju gleda samo rezultat, a mi smo izgubili", rekao je Lacko na konferenciji za novinare.

Lacko je rekao da je propustio dve velike šanse na meču koji je bio otvoren do poslednjeg gema.

"Dva momenta bih voleo da vratim u ovom meču, prvo u trećem setu, kod 4:5 i 15:30, a drugi je naravno bio u taj brejku. To su šanse koje sam propustio. Posle četiri sata igre obojica smo bili umorni, ali u Dejvis kupu svaka lopta odlučuje", rekao je i dodao da se na kraju meča, uprkos porazu, dobro osećao.

Lacko je poručio da se slovačka reprezentacija neće predati ni posle dva poraza.

"Nemamo nameru da se predamo, uprkos rezultatu 0:2, ali sada će nam biti mnogo teže nego pre početka duela sa Srbijom", dodao je prvi reket slovačkog tima.

Selektor Slovačke Miroslav Mečir rekao je da je prvi dan u Bratislavi bio praznik tenisa, ali da je njegova ekipa mogla da ostvari bolji rezultat.

"Bilo je zadovoljstvo gledati Novaka Đokovića, a kada je bilo najvažnije, igrao je sjajno. Ali i Dominik Hrbati mu je odlično parirao. Drugi meč je takođe bio sjajan, ali drugačiji, mnogo agresivniji i nezvesniji", rekao je Mečir.

U duelu Srbije i Slovačke sledi duel dublova, a selektor Slovaka prognozira neizvestan meč.

"Sve je otvoreno pred dubl, biće neizvesno. Naš dubl se odlično razume. Novak je sjajan igrač, nastupiće u paru sa jednim od najboljih na svetu Nenadom Zimonjićem, iapk imamo svoje šanse", rekao je Mečir.

(Nikola Janković, specijalni izveštač MONDA iz Bratislave)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC