• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: A sad napad na "salataru"

Srbija će se i 2009. godine takmičiti u elitnoj, Svetskoj grupi Dejvis kupa.

 DEJVIS KUP: A sad napad na "salataru" Izvor: MONDO

To pravo, "orlovi" su izborili već u subotu, rezultatom 3:0, na terenu nekadašnjeg finaliste ovog takmičenja i tako postali jedina reprezentacija koja je pobedila Slovake u Bratislavi već posle dva dana takmičenja.

Da u nedelju sve liči na sparingovanje u dva singl meča na dva dobijena seta, pobrinuli su se Nenad Zimonjić i Viktor Troicki. Oni su tek u petak uveče saznali da će sutra prvi put u životu stati na istu stranu terena. Ni to im nije bila dovoljno velika prepreka da nadigraju slovački dubl Martinak/Polašek 3:1 (7:6, 6:4, 6:7, 7:6).

"Juče smo saznali da ćemo igrati Viktor i ja. Novak je bio iscrpljen, malo smo trenirali zajedno, ali danas je na kraju sve ispalo dobro", rekao je Zimonjić posle meča.

Srbija ide u Svetsku grupu, Slovačka u Prvu grupu Evro-afričke zone.

"Super je što smo ostali u Svetskoj grupi, presrećan sam zbog toga. Danas smo odigrali sjajno. Imamo velike šanse da i u Svetskoj grupi napravimo veliki rezultat. Voleo bih da u prvom kolu igramo kod kuće, Nadam se najboljem", rekao je Troicki, debitant u dublu za DK reprezentaciju.

Žreb će biti održan već u utorak ili sredu. Tada ćemo znati ime protivnika na putu ka finalu i titulu, u šta su svi u timu ubedjeni da je moguće.

Uz odnos prema nastupima u reprezentaciji kakav je bio u Bratislavi, srpski teniseri biće ili favoriti ili jako težak zalogaj za one najjače u Svetskoj grupi.

"Ovo je bila jako teška sezona za sve nas, ali svi smo bili tu kada je u pitanju reprezentacija. Dali smo svoj maksimum, uprkos malim povredama koje su svi igrači imali. Veliko je zadovoljstvo što smo obezbedili opstanak u Svetskoj grupi. Nadamo se da ćemo imati malo bolji žreb. Najvažnije je da smo zdravi, a kada je tako protiv svakog tima imaćemo šanse", poručuje Zimonjić.

Srbija je opstanak u Svetskoj grupi, posle poraza na startu takmičenja od Rusije u februaru, trebalo da izbori na terenu finaliste iz 2005. godine. Iako ATP renking slovačkih tenisera nije ulivao strah u kosti nijednom našem teniseru, oni su ipak previše delovali i ponašali se opušteno, možda čak i potcenjivački.

Ipak, nonšalantne izjave i uvek vedra lica nisu naudila koncentraciji igrača na terenu.

"Možda smo delovali previše opušteno, ali bitna je atmosfera i duh koji imamo u timu. Mi smo uvek takvi, kada smo zajedno. Uvek ima šale i začikvanja... Ali, na terenu dajemo sve od sebe", osvrnuo se najiskusniji u timu Nenad Zimonjić na prozivke saigrača vezane za video igrice i "naručivanje" Playstationa od čelnika TSS.

Kada se šale, onda je to glasno, ali kada se trenira, onda je najglasniji Nikola Pilić. Ostali ga slušaju.

"Pilić mi je posle dubla u kojem sam igrao četiri sata i 15 minuta rekao da moram da treniram odmah još 45 minuta", otkrio je Troicki, koji će po svemu sudeći odigrati prvi singl u nedelju protiv Lacka.

Da li ćeš imati snage za to?

"Imao bih snage za jedan trening, ali nisam siguran koliko mi je to potrebno", kroz smeh je rekao Viktor.

Njegov "slučajni" partner imao je samo reči hvale za igru na debiju u dublu.

"Viktor je odlično igrao tokom celog meča, nije podlegao pritisku protivnika i publike. Ovo je treća kombinacija u poslednje dve godine, jednom sa Bozoljcem, pa sa Djokovićem. Drago mi je da svi oni postižu dobre rezultate, a mogu još da napreduju. Jednog dana doći će do toga da oni preuzmu taj dubl, a nadam se da će nam to i dalje biti jako oružje", rekao je Zimonjić.

Selektor Bogdan Obradović, iako je rezultatski porazio protivnika, nije želeo da otkrije Mečiru koje će igrače poslati u singl u nedelju.

"Ovo je bio meč gde smo unapred bili favoriti. Slovački tim je godinama ovde bio nepobediv, Hrbati nijedan meč nije izgubio u Bratislavi. Zato smo ozbiljno ušli u svaki meč", osvrnuo se Obradović na tri pobede naših tenisera, od kojih je samo Djokovićeva nad Hrbatijem bila naizgled glatka.

Ipak, ne treba očekivati Djokovića u singlu u nedelju, jer je on prema sopstvenom priznanju, al i uveravanju svih iz stručnog štaba doputovao u Bratislavu prilično iscrpljen.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC