• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuska se ispisala iz F1 kalendara

Trka za Veliku nagradu Francuske u šampionatu Formule 1 neće se voziti naredne godine.

 Francuska se ispisala iz F1 kalendara Izvor: MONDO

Predsjednik Moto-sport federacije Francuske Nikolas Dešo objavio je da su organizatori bili primorani da otkažu domaćinstvo na stazi Manji Kur zbog ekonomskih problema.

(Ne)očekivano saopštenje iznenadilo je mnoge, budući da su sredinom prošle godine organizatori trke u Francuske već najavili takvu mogućnost, a onda "spasili" Gran pri pronašavši sredstva za njeno održavanje.

Ovoga puta javnosti su saopštili da nemaju novca za organizaciju trke naredne godine, zbog čega su donijeli odluku da se povuku iz kelandara i otvore mogućnost nekoj novoj, egzotičnijoj destinaciji da ugosti vozače "najbržeg cirkusa na svijetu".

Berni Eklston, prvi čovjek F1, imaće problem da nadomjesti francuski Gran pri u kalendaru, jer je već ranije određeno da se trka na Manji Kuru održi 29. juna 2009. godine.

Francuzi ipak vjeruju da neće dugo ostati bez trke F1, jer je Eklston ranije izjavio da Manji Kur nije dovoljno atraktivna lokacija, zbog čega je razmišljao da se približi Parizu. On je, naime, pronašao pet atraktivnijih predjela u blizini francuske prestonice na kojima bi mogla da se izgradi staza za Formulu 1.

Francuska je tako postala druga zemlja koja se "pozdravila" ove sezone sa organizacijom F1 trka, jer je prije nekoliko dana iz kalendara izbrisana Kanada.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC