• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šoštar: Stalno nas napadaju, ali preživjećemo

Puklo je i u srpskom vaterpolu!

 Šoštar: Stalno nas napadaju, ali preživjećemo Izvor: MONDO

Sport koji nam je godinama donosio mnogo radosti, doživljava sudbinu drugih sportova u koje smo se kleli (fudbal, košarka, rukomet...)

Jedan za drugim od reprezentacije su se oprostili Petar Trbojević, Vladimir Vujasinović, Dejan Savić, Danilo Ikodinović (prinudno). Onda je Denis Šefik otvorio Pandorinu kutiju, za njim Aleksandar Šapić i Aleksandar Ćirić...

Mnogo teških riječi izrečeno je na tri adrese - Nenada Manojlovića, selektora Dejana Udovičića i Vaterpolo kluba Partizan.

U ime "prozvanog" Partizana, progovorio je njegov predsjednik Aleksandar Šoštar, doduše samo kratko.

"Reći ću samo da su nas svi napadali 2003. godine, kada smo morali da raspustimo jednu sjajnu generaciju, a sada nas napadaju što svi igrači žele kod nas. Ali, nije to glavna tema. Nećemo da reagujemo, već mi je dosadilo da se mi stalno nešto pravdamo, a treba samo da se vidi šta je Partizan uradio i radi za srpski vaterpolo", rekao je Šoštar "Sportskom žurnalu".

Još jednom se oglasio i (odlazeći?) predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović, koji se sa više kritike osvrnuo na istupanje Ćirića i Šapića.
U intervjuu "Sportu" Sovrović je rekao da su od njegovog dolaska na čelo Saveza prije dvije godine, stvari dramatično promijenjene u korist igrača i da su imali mnogo bolje uslove za rad.

"Igrači su imali vrhunski smještaj, u hotelima sa četiri ili pet zvjezdica. Redovno su im isplaćivane dnevnice i sve premije, čak veće od predviđenih. Svi su bili dobrodošli i rado viđeni u Savezu. Preko nas su rješavali mnoge probleme, a sada taj isti Savez nekome smeta...", rekao je Sovrović.

On je dodao da se poslije svega izrečenog osjeća odgovornim i objasnio da je najavom ostavke želio da zaštiti svoj, ali i integritet svojih saradnika: Dragana Solomuna, Marka Stefanovića i Dejana Udovičića.

Prema riječima Sovrovića, problemi su počeli mnogo pre ovog ljeta (koje jeste bilo izuzetno naporno, jer su održana čak tri velika takmičenja), ali da je VSS pokušao da sve probleme riješi unutar kuće. To je, uostalom, bio model rada u vaterpolu svih ovih decenija.

Rezultati su bili pokriće za očigledno poremećene međuljudske odnose unutar nacionalnog tima, ali Sovrović ističe da je stav Saveza bio da rezultati mogu da ispeglaju sve loše.

"Rezultati ipak nisu bili u skladu sa očekivanjima javnosti, pa i samih igrača. I dalje smatram da je olimpijska bronza trebalo da očuva stabilnost našeg vaterpola. Ona je sijala mnogo jače nego što neki misle. Nažalost, ipak je pala u sjenku", kaže predsjednik VSS.
O napadu Ćirića na nekadašnjeg selektora Nenada Manojlovića, Sovrović nije želio da govori, ali je napomenuo da je Manojlović sa tim istim igračima, koji sada o njemu govore loše, sarađivao godinama.

"I to nešto govori", zaključuje Sovrović.

Interesantno je reagovanje jednog od budućih lidera srpskog nacionalnog tima Andrije Prlainovića.

Upitan koliko će se osjetiti odlazak cijele jedne generacije, Prlainović je odgovorio: "Da li će Ćirić i Šapić nedostajati reprezentaciji pokazaće rezultati. Ako budu bolji nego u prethodnom periodu onda neće, a ako budu isti ili slabiji onda hoće".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC