• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIRIH: Ana stigla do Venus

Nekada prva teniserka svijeta, a sada četvrta na WTA listi, je prvi set riješila u svoju korist iskoristivši dvije od četiri brejk lopte...

 CIRIH: Ana stigla do Venus  Izvor: MONDO

Ana Ivanović, drugi nosilac, stigla je do polufinala turnira u Cirihu u kome će igrati protiv Venus Vilijams pošto je u četvrtfinalu savladala Čehinju, Petru Kvitovu. Za 76 minuta je stigla do pobjede - 6:1, 6:4.

Nekada prva teniserka svijeta, a sada četvrta na WTA listi, je prvi set riješila u svoju korist iskoristivši dvije od četiri brejk lopte koliko je imala. Na drugoj strani, 57. igračica na svijetu je imala dvije prilike da Ani oduzme servis, ali nijednu nije iskoristila. Uz to, napravila je čak sedam duplih servis grešaka!

Zato je Ivanovićeva za 35 minuta došla do vođstva - 6:1. Odmah na startu drugog seta, Ana je napravila brejk i učinilo se da neće imati problema da meč rutinski privede kraju. Ipak, kada je stekla osjetniju prednost, opustila se, i dozvolila protivnici da izjednači na 4:4.

Međutim, Ana nije dozvolila iznenađenje. Ko je stariji, i bolji, pokazala je kada je osvojila dva uzastopna gema za 6:4 u drugom setu.

Zanimljivo je da je u drugom setu bilo čak sedam brejkova, a Ivanovićeva je, naravno, napravila jedan više.

Tako je Srpkinja ostala nerješiva enigma za 18-godišnju Čehinju, jer ju je ove godine već pobijedila, u Montrealu, u tri seta.

Za finale turnira, čiji je nagradni fond 600 hiljada dolara, boriće se sa Amerikankom, koju je u pet dosadašnjih duela savladala samo jednom - u jedinom ovogodišnjem meču. Na Australijan openu, Ana je pobijedila 7:6, 6:4.

Venus Vilijams (3) je trenutno deveta na WTA listi, a u petak je na pleća položila Frančesku Skjavone 6:3, 6:3.

U drugom subotnjem polufinalu sastaće se dvije teniserke, koje nisu bile određene za nosioce, Flavija Peneta i Anabel Medina Garigeš.

Italijanka, koja je eliminisala Jelenu Janković, bila je bolja u četvrtfinalu od Katarine Srebotnik 7:5, 6:2, dok je Špankinji meč predala Viktorija Azarenka kod rezultata 4:6, 6:3.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC