• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga bez Posilipa, Voša u Kupu LEN

Vaterpolo Evroliga ove sezone proći će bez jedne od najboljih italijanskih ekipa, napuljskog Posilipa!

 Evroliga bez Posilipa, Voša u Kupu LEN Izvor: MONDO

Evroliga, najjače evropsko vaterpolo klupsko takmičenje, ove sezone proći će bez jedne od najboljih italijanskih ekipa, napuljskog Posilipa!

Klub, za koji igraju crnogorski reprezentativci Nikola Janović i Boris Zloković, nije uspio da se izbori za jedno od prva dva mjesta u najtežoj kvalifikacionoj grupi u kojoj su bili još i dubrovački Jug, Budvanska rivijera, ruski Sintez iz Kazanja, Nica i Duizburg.

Osim ekipe iz Napulja još neka zvučna imena evropskog vaterpola neće igrati u Ligi šampiona. To su mađarski Honved, Barselona, grčki Etnikos, njemački Špandau, koji čak nije uspio da se plasira ni u Kup LEN.

Hrvatski i crnogorski klupski vaterpolo još jednom su pokazali snagu na kvalifikacionim turnirima za Evroligu. Hrvati i Crnogorci imaće po tri predstavnika u Evroligi.

Crnu Goru će predstavljati kotorski Primorac (koji se kao šampion direktno plasirao), a plasmane su kroz kvalifikacije izborili i Budvanska rivijera i Jadran iz Herceg Novog.

Hrvati će takođe imati tri predstavnika. Mladost se kao šampion Hrvatske direktno plasirala u Evroligu, a Jug i Šibenik su to učinili kroz kvalifikacije. Jug se bukvalno prošetao kroz kvalifikacije i to u najtežoj grupi (svih pet pobjeda, gol-razlika +44!), a istorijski uspjeh napravila je ekipa Šibenika koja je prvi put u istoriji uspjela da se plasira u Evroligu.

Uspjeh Šibenika je utoliko veći što je u svojoj kvalifikacionoj grupi ostvario sve pobjede, a rivali su mu bili mađarski Eger, njemački Špandau, Barselona, rumunska Oradea i slovačka ekipa Košice (ove dvije poslednje ekipe igraće sa Partizanom i Vojvodinom regionalnu MOL ligu od januara do aprila).

Srpski vaterpolo, očekivano, ostao je na jednom imenu u Evroligi. Srpski šampion Partizan čeka žrijeb za prvu fazu Evrolige koji će biti obavljen 9. novembra u Budimpešti.

Vojvodina nije uspjela da kroz kvalifikacije izbori mjesto među evropskom elitom, ali jeste "bukirala" mjesto u Kupu LEN. U poslednjoj i odlučujućoj utakmici na kvalifikacionom turniru u Marseju, Vojvodina je pobijedila rumunski Dinamo 12:9 (4:2, 2:3, 2:3, 4:1) a ubjedljivo najzaslužniji za trijumf bio je petostruki strijelac Boris Vapenski.

Tom pobjedom novosadska ekipa zauzela je četvrto mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i obezbijedila plasman u Kupu LEN. Voša je ostvarila dvije pobjede (Koper i Dinamo) i tri poraza (Marsej, Breša i Marsej) uz gol-razliku 0 (44:44).

U prvu fazu Evrolige plasirali su se: Breša (Italija), Marsej (Francuska), Jadran HN i Budvanska rivijera (Crna Gora), Spartak (Rusija), Jug i Šibenik (Hrvatska) i Eger (Mađarska).

EVROLIGA (kvalifikacije)

Grupa igrana u Marseju: U Evroligu idu Marsej i Breša; U Kup LEN idu Panionios (Grčka) i Vojvodina.

Grupa igrana u Herceg Novom: U Evroligu idu Jadran HN i Spartak; U Kup LEN idu Honved (Mađarska) i Etnikos (Grčka).

Grupa igrana u Duizburgu: U Evroligu idu Jug i Budvanska rivijera; Takmičenje u Kupu LEN nastavljaju Sintez (Rusija) i (još jedna ekipa - ili Posilipo ili Duizburg).

Grupa igrana u Egeru: U Evroligu idu Šibenik i Eger; u Kup LEN idu (Oradea, Košice ili Barselona).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC