• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUGLANJE: Svjetska elita u Banjaluci

Banjaluka će od ponedeljka do subote (25. oktobra) biti domaćin Svjetskog pojedinačnog prvenstva u kuglanju za muškarce i žene.

 KUGLANJE: Svjetska elita u Banjaluci Izvor: MONDO

Na ovom takmičenju učestvuje blizu 300 takmičara iz 17 evropskih država: Srbije, Crne Gore, Estonije, Slovenije, Njemačke, Mađarske, Francuske, Poljske, Makedonije, Slovačke, Švedske, Hrvatske, Austrije, Rumunije, Češke, Italije i BiH, koji će se boriti za titule u četiri kuglaške discipline.

Tako će se na stazama, specijalno opremljene dvorane "Borik", vrhunski asovi igre sa čunjevima nastupati u: klasiku, tandem-miksu, sprintu i kombinaciji.

"Pored svečanog otvaranja, koje počinje u 17.30 časova, u ponedeljak će biti obavljen žrijeb takmičarskih brojeva. Samo takmičenje počinje u utorak pojedinačnim kvalifikacijama na kojim će nastupati 48 kuglašica i isto toliko kuglaša", rekao je Dušan Čudra, član Organizacionog odbora za "Glas Srpske".

Selekcija BiH imaće 13 svojih predstavnika. Kod muškaraca to su: Đorđe Paštar (Borac Integral), Davor Kalat (Metalmaks), Elvedin Terzić (Metalmaks), Vladimir Gurešić (Vitaminka), Izudin Herenda (Željezničar), Ivica Stijepić (Zrinski) i Pere Petrić (Posušje), kao i kuglašice: Tatjana Dajić (Kozara), Dragana Perić (Kozara), Danka Grubešić (Kozara), Narsiha Selimović (Zagreb), Bibija Kerla (Željezničar) i Elvira Ćosić (Rad).

Treba istaći da će ulaz na ovu sportsku manifestaciju u dvorani Borik (na slici) biti besplatan, a da će na svečanom otvaranju publiku zabavljati poznat pjevač iz Crne Gore Sergej Ćetković.

U Banjaluci će učestvovati brojna poznata kuglaška imena, poput svjetskog prvaka Ivana Čeha iz Slovačke, Srbina Arpada Antala, prvaka svijeta u kombinaciji, kao i mnogih drugih.

Ljubitelji kuglanja imaće priliku da šampionat prate i putem malih ekrana. Svečano otvaranje, polufinalne i finalne borbe biće direktno prenošene na Radio televiziji Republike Srpske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC