• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nezadovoljni zbog isključenja sa Univerzijade

Izbacivanje streljaštva, rvanja, karatea, rukometa, veslanja i kajaka i kanua iz programa Univerzijade naišlo na oštre osude sportskih radnika.

 Nezadovoljni zbog isključenja sa Univerzijade Izvor: MONDO

Isključenjem šest sportova sa Univerzijade, koja će 2009. godine biti održana u Beogradu, nanesena je velika šteta ugledu Srbije, ocenio je predsednik Karate federacije Srbije Zoran Jerković.

Predstavnici srpskog nacionalnog streljačkog, rvačkog i karate saveza složili su se da im je odlukom Međunarodne univerzitetske sportske federacije (FISU), kojom je broj sportista koji će se takmičiti u srpskoj prijestonici sa 11.500 smanjen na 8.500, zadat "težak udarac".

"Svi smo bili šokirani ovom viješću, s obzirom da smo je saznali iz medija. Nikakvo zvanično saopštenje o tome da smo isključeni sa Univerzijade nismo dobili", precizirao je generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Mladen Kecman.

Predstavnik Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović istakao je da će ova odluka o izbacivanju sportova negativno uticati na planove o organizaciji budućih takmičenja u našoj zemlji.

"Iz cijelog svijeta nam stižu poruke u kojima se traži objašnjenje za ovu odluku bez presedana", rekao je Pejović i dodao da će se čelnici streljačkog sporta obratiti resornom ministarstvu kako bi se "prevazišao nastali problem".

Kecman je dodao da nije optimista u pogledu eventualne mogućnosti da odluka FISU bude promijenjena.

"Mislim da nećemo moći ništa da uradimo po tom pitanju. Preostaje nam da na ovaj način izrazimo naše nezadovoljstvo i tako spriječimo neke buduće loše poteze upućene prema sportovima čije interese zastupamo", zaključio je Kecman.

Pored streljaštva, rvanja i karatea iz programa Univerzijade isključeni su i rukomet, veslanje i kajak i kanu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC