• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Ne mogu da treniram u Srbiji

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić izjavio je da mora da ode u inostranstvo, jer u Beogradu nema uslove za trening.

 Čavić: Ne mogu da treniram u Srbiji Izvor: MONDO

Osvajač srebrne olimpijske medalje u Pekingu prinuđen je da ode van zemlje, kako bi mogao da obezbjedi sebi pripreme na vrhunskom nivou, neophodne za nove medalje.

On kaže da mu nije jasno kako metropola poput Beograda ima samo jedan bazen koji posjeduje uslove za vrhunski trening.

"Za mene je sve ovo čudno i ne snalazim se baš dobro u ovakvim situacijama. Nisam navikao da ovako veliki grad ima samo jedan bazen. To je poražavajuća situacija, ali pretpostavljam da je viša sila u pitanju i da će se uskoro situacija popraviti", rekao je Čavić za "Press".

Milorad trenutno vježba na "Banjici", ali su mu za jači i bolji trening neophodni dobri sparing partneri.

"Na Banjici imam dobre uslove, ali treniram sam i zato sam prinuđen da odem u inostranstvo da bih pronašao adekvatne sparing partnere za trening. To je jako bitno u plivanju, jer niko ne može da trenira sam i da očekuje rezultate. Jednostavno morate imati nekog da vas motiviše i gura naprijed", istakao je Čavić.

Trener i menadžer osvajača srebrne olimpijske medalje u Pekingu Petar Popović kaže da još ne zna gdje će njegov pulen trenirati, jer su za odlazak u inostranstvo potrebna velika novčana sredstva.

"Teško je pronaći adekvatne uslove za trening, jer treba izdvojiti novac za hotele, termine i druge stvari, što su dodatni troškovi. Ali, nadam se da ćemo to brzo riješiti. Imali smo ideju da u Srbiji popularizujemo plivanje, da 'iskoristimo' Milorada da bismo učinili ovaj sport masovnijim i da novi klinci treniraju sa pravim šampionom. Ali, kako to uraditi kada nema gdje da se pliva? Međutim, vjerujem da aktuelna gradska vlast ima dosta sluha za sport i da će se ova loša situacija brzo popraviti. Za početak bi bilo odlično kada bi se sanirali postojeći bazeni", kaže Popović.

On je naglasio da je Hrvatska poslije uspjeha svog plivača Duje Draganje u Atini 2004. odmah reagovala i napravila nevjerovatan sportski kompleks.

"Draganja je osvojio srebrnu medalju, a odmah poslije toga oni su napravili kompleks vrijedan 40 miliona evra i na tom bazenu će se u decembru održati Evropsko prvenstvo. Ja znam da naša država možda ne može da uloži tolika sredstva, ali bar može da sredi postojeće bazene. To bi za početak bila odlična stvar", rekao je Popović.

Čavić je nedavno postao golman kluba malog fudbala "Ekonomac" iz Kragujevca, ali njegov trener tvrdi da, nažalost, ne može da im pomogne u domaćoj i Ligi šampiona.

"To nije ni bilo realno. Milorad ima dosta obaveza oko plivanja i nije u prilici da se posveti fudbalu. Ali, daje punu podršku svojim prijateljima iz Kragujevca i želi im puno uspjeha", dodao je Popović.

Najbolji srpski plivač konačno je postao i vlasnik stana koji mu je toliko puta obećan, ali još ne može da se useli u njega. Naime, zgrada u kojoj bi stan trebalo da se nalazi biće izgrađena tek za tri mjeseca. Do tada Čavić živi u hotelu i kod svoje bake, iako je nedavno nabavio kompletan namještaj za budući stan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC