• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA LINC: Konačno, titula za Anu!

Četiri mjeseca i 19 dana trebalo je Ani Ivanović da prebrodi krizu i domogne se novog trofeja na WTA turniru!

 WTA LINC: Konačno, titula za Anu! Izvor: MONDO

Srpkinja je u finalnom meču WTA turnira u Lincu, za 50 minuta pomela sa terena suparnicu Veru Zvonarevu! Bilo je 2:0 u setovima (6:2, 6:1) čime je Ana upisala treću titulu u 2008. godini (Indijan Vels, Rolan Garos), ali što je važnije, prebrodila veliku krizu igre, rezultata i samopouzdanja sa kojom se suočila od kada je osvojila francuski Gren Slem i zauzela prvo mjesto na WTA listi.

Ana je ovom pobjedom osvojila ček na 95.500 dolara i dodala 275 bodova, tako da će u ponedeljak osvanuti sa 3.687 i četvrtim mjestom na WTA listi, uoči starta poslednjeg turnira sezone, ženskog Mastersa u Dohi (Katar, nagradni fond 4.450.000 dolara).

Vera Zvonareva, drugi nosliac turnira u Lincu i deveta igračica svijeta, bila je neugodan rival Ani Ivanović u karijeri.

Ipak, finale Linca bilo je sve, ali ne neuogdno iskustvo za Beograđanku, koja je u meču imala šest brejk lopti i svih šest iskoristila, uključujući i prvu meč loptu na servis Zvonareve. Ana je pritom dozvolila Ruskinji da osvoji svega 39 odsto poena na svoj servis.

Tako dominantan meč skoro nije viđen u finalu nekog WTA turnira, a ovaj u Austriji spada u Tier II kategoriju.

Sada, Srpkinja vodi sa 4:2 u međusobnim susretima sa Zvonarevom, uz tri uzastopne pobjede od Luksemburga 2007. godine, preko Indijan Velsa ove sezone.

U subotu, u polufinalu, Ivanović je pobijedila Anješku Radvansku i to prilično teško (6:2, 3:6, 7:5), dok je Zvonareva preslišala Marion Bartoli (6:0, 6:1).

Do kraja sezone, najbolje teniserke u WTA trci (Janković, Safina, S. Vilijams, Dementijeva, Ivanović, Kuznjecova, Zvonareva, V. Vilijams), boriće se za titulu na turniru u Dohi (4. - 9. novembar), na kojem će osam učesnica biti podijeljene u dvije grupe po četiri. Poslije takmičenja na bodove, po dvije najbolje teniserke iz svake grupe plasiraće se u polufinale.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC