• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARIZ: Janko startuje sa Lopezom

Na turniru Masters serije u Parizu (2.270.000 dolara), koji se igra ove nedelje, učestvovaće trojica Srba u singlu.

 PARIZ: Janko startuje sa Lopezom Izvor: MONDO


Prvi će na teren izaći Janko Tipsarević, jedini u ponedeljak u pojedinačnoj konkurenciji. U večernjem terminu, ne prije 21.30, odmjeriće snage sa Špancem Felisijanom Lopezom, koji je dobru formu potvrdio u Bazelu. Stigao je do polufinala u kome je poražen od Federera.

Španac je u oba dosadašnja okršaja bio bolji.

Ukoliko pobijedi Lopeza, Tipsarević će igrati protiv Endija Rodika. U dvorani "Bersi" bi mogao da bude viđen srpski duel, između Janka i Novaka, ali tek u četvrtfinalu. Do tog meča, Tipsarević bi trebalo da savlada i vjerovatno Francuza Žila Simona.

Đoković je, kao treći nosilac, slobodan u prvom kolu, a u drugom će se sastati sa 26. teniserom svijeta, Rusom Dmitrijem Tursunovim, sa kojim nikada prije nije "ukrštao rekete".

Ukoliko bude uspješan, žrijeb će ga odvesti vjerovatno do Žoa Vilfreda Conge, a projektovano polufinale bi igrao sa Federerom.

Treći Srbin u Parizu je Viktor Troicki, koji je do glavnog žrijeba stigao kroz kvalifikacije u kojima je bio bolji od dvojice Belgijanaca - Fligena i Olivijea Rokusa.

Troicki će na startu podijeliti megdan sa Ivanom Ljubičićem. Posrnuli Hrvat trenutno je tek 46. na ATP listi, a Viktor ga je ove godine već pobijedio u Den Bošu. Ljubičić je prošle godine slavio u Pekingu.

Pobjedom nad Ljubičićem, Troicki bi obezbijedio meč sa Nikolajom Davidenkom.

Srbija će u Parizu imati predstavnike i u dublu.

Đoković i Troicki će u prvom kolu igrati protiv argentinsko-španske kombinacije Akasuso-Ferer, u ponedeljak, a drugi nosioci Nenad Zimonjić i Danijel Nestor su slobodni u prvom kolu. U drugom, rivali će im biti pobjednici duela Lodra, Klemon (Francuska) - Lindštet, Soderling (Švedska).

Ove nedelje će igrati i Boris Pašanski. On će učestvovati na čelendžeru u Kaliju (šljaka, 125.000 dolara), a prvi protivnik biće mu Kolumbijac Alehandro Falja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC