• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Debakl BiH u Rusiji

Rukometna reprezentacija BiH doživjela je debakl u Rusiji (37:25) u prvom meču kvalifikacija za EP u Austriji 2010. godine.

 RUKOMET: Debakl BiH u Rusiji Izvor: MONDO

Iako su reprezentativci BiH gajili nadu da mogu ostvariti povoljan rezultat, ipak se pokazalo da su domaćini jednostavno bili prejaki. Izabranici Halida Demirovića nisu imali odgovor za ruski napad na liniji od šest metara, dok su u napadu pokazali isuviše nepreciznosti.

BiH je povela na samom početku iz sedmerca golom Stojanovića i to je bilo jedino vođstvo u cijelih 60 minuta utakmice u Čehovu.
"Zbornaja" je potom sjajnom serijom od 7:0 preuzela sve konce igre do sredine prvog poluvremena.

Međutim, ulaskom Harmandića i Toromanovića, BiH je uspjela da smanji zaostatak na podnošljivih "minus pet" u 16. i 19. minutu, da bi u finišu prvog dijela smanjili na 17:13.

I kada se činilo da bi moglo doći do preokreta, uslijedio je novi pad u igri BiH, što su iskusni rukometaši Rusije lako iskoristili odlijepivši se na plus 11.

Domaći su potpuno zatvorili krilne igrače BiH, koji se gotovo nisu ni primijetili na parketu, a Tahirović i Grahovac su zajedno tokom 60 minuta uspjeli da sakupe samo devet odbrana, nasuprot čak 24, koliko su skinuli ruski golmani.

Najbolji kod pobjedničke ekipe bio je Konstantin Igropulo sa osam golova, Timur Diborov je postigao tri manje, dok je solidnu partiju pružio i Aleksandar Černoivaniv sa šest pogodaka.

U taboru BiH najviše su se istakli Adnan Harmandić i Vukašin Stojanović sa po pet golova.

Naredni meč u kvalifikacijama BiH igra u subotu protiv Farskih Ostrva u Sarajevu, ali bez prisustva publike zbog kazne EHF-a.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC