• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci: Izbušite Hamiltonu gume!

U Španiji je napravljen veb sajt www.pinchalaruedadehamilton.com što u prevodu znači: "izbušite Hamiltonove gume".

 Španci: Izbušite Hamiltonu gume! Izvor: MONDO

Ekipa Meklarena i rukovodstvo Formule jedan osudili su u četvrtak rasističke parole na španskom vebsajtu, čija je meta favorit za osvajanje šampionata Formule jedan Luis Hamilton.

Hamilton, prvi crni vozač Formule jedan, ukoliko osvoji titulu, sa 23 godine postaće najmlađi ozvajač titule u istoriji tog takmičenja. Posljednja trka u šampionatu za Veliku nagradu Brazila vozi se u nedjelju na stazi Interlagos, a Hamilton ima sedam bodova više od drugoplasiranog vozača Ferarija Felipea Mase.

"Diskriminacija i predrasude nemaju mjesta u sportu, ni u društvu. Svi vozači će osuditi uvredljive i komentare mržnje", rekao je portparol Svjetske automobilske federacije (FIA).

U Španiji je napravljen veb sajt www.pinchalaruedadehamilton.com što u prevodu znači: "izbušite Hamiltonove gume". Posjetioci sajta pozvani su da postave eksere i ostale prepreke u kompjuterskoj verziji staze Interlagos.

"Hamilton ne smije da završi trku. Moramo da ga zaustavimo kako god možemo", piše na sajtu.

Mnogobrojne poruke su nepristojne, dok se druge bave Hamiltonovom bojom kože, nazvavši vozača Meklarena "majmunom". Neki posjetioci se nadaju i fatalnom ishodu njegovog nastupa na nedjeljnoj trci.

Hamilton koji je prošle sezone debitovao u Formuli jedan, postao je meta uvreda Španaca zbog loših odnosa sa tadašnjim klupskim kolegom, dvostrukim prvakom Formule jedan, Špancem Fernandom Alonsom.

Alonso je ranije izjavio da će uraditi sve što može da bi pomogao Masi da osvoji titulu šampiona.

Na testovima vozila u februaru, na stazi u Barseloni, Hamiltona su gledaoci vrijeđali na rasnoj osnovi, nakon čega je FIA započela kampanju protiv rasizma. FIA je, takođe, upozorila organizatore trka u Španiji da će im, ukoliko se ponove rasistički incidenti, oduzeti domaćinstvo u šampionatu Formule jedan.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC