• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd plaća Čaviću pripreme za EP

Milorad Čavić priprema se u Italiji, jer neme ni minimalne uslove na beogradskim bazenima!

 Beograd plaća Čaviću pripreme za EP  Izvor: MONDO

Srpski plivač Milorad Čavić, osvajač srebrne medalje na Olimpijadi u Pekingu, prinuđen je da se priprema u Italiji jer nema ni minimalnih uslova na beogradskim bazenima, ali je gradska vlada odlučila da mu barem nadoknadi troškove boravka i treninga u Milanu.

Čelnici grada Beograda odlučili su, ako već ne mogu da mu ponude uslove da radi u Srbiji, da mu plate pripreme za Evropsko prvenstvo u Rijeci! Gradski sekretar za sport Igor Miklja istakao je da je grad već napravio troškovnik za Čavićeve pripreme, ali nije želio da otkrije o kojoj se sumi radi. "Press" prenosi da je u pitanju cifra između 50.000 i 100.000 evra.

"Potpuno razumijem situaciju u kojoj se Milorad našao, ali ja ne mogu da snosim odgovornost za obećanja drugih ljudi. Ono što mi kao gradski sekretarijat možemo da uradimo jeste da platimo celokupne Čavićeve pripreme u Italiji. Razgovarao sam s gradonačelnikom i on je to odobrio, a već smo nabavili i troškovnik, i mislim da neće biti problema", izjavio je Miklja za "Press".

Gradski sekretar je naglasio da će uskoro biti riješeni problemi s bazenima u Beogradu jer je to primarna obaveza ne samo prema sportistima, već i prema građanstvu.

Trener i menadžer olimpijskog vicešampiona Petar Popović izrazio je veliko zadovoljstvo što je grad stao uz Milorada Čavića.

"To je fenomenalna stvar, imamo punu podršku grada, koji će stati iza ovog programa u Italiji, što sigurno nisu mala sredstva. Dugujemo veliku zahvalnost gradonačelniku i gradskom sekretaru, koji su nam inače pomagali i kada nisu bili na tim funkcijama. Imali smo male 'rupe', ali gledamo da to sada zakrpimo. Sada je najvažnije da se Milorad dobro spremi za Evropsko prvenstvo i napravi dobar rezultat", istakao je Popović.

Poređenja radi najbolji svjetski plivač Amerikanac Majkl Felps od svoje države dobija godišnje 250.000 dolara, odnosno milion u četvorogodišnjem ciklusu.

Popović ističe da je "industrija za sebe", ali da svi vrhunski američki plivači na godišnjem nivou dobijaju četvrt miliona dolara za pripreme.

"Što se tiče Milorada, u pitanju je daleko manji novac i ne može se praviti poređenje", istakao je Popović.

Čavić će u nedelju otputovati u Milano, gde će biti smješten u hotelu i trenirati dva puta dnevno sve do Evropskog prvenstva u Rijeci, koje će se održati od 11. do 14. decembar. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC