• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonso: Osuđujem rasističke poruke Hamiltonu

Vozač Renoa i bivši šampion F1 Fernando Alonso oštro je osudio rasistička vrijeđanja Luisa Hamiltona uoči posljednje trke sezone u Brazilu.

 Alonso: Osuđujem rasističke poruke Hamiltonu Izvor: MONDO

Grupa Španaca je uoči posljednjeg F1 vikenda napravila na internetu stranicu www.pinchalaruedadehamilton.com, ili u prevodu izbušite gume hamiltonu, na kojoj se nalaze rasističke poruke upućene britanskom vozaču, vodećem u generalnom poretku.

"Osuđujem ovakvo ponašanje i poruke koje stoje na stranici na internetu. Sadržaj te strane apsolutno je neprihvatljiv za sport, ali i uopšte u životu", izjavio je Alonso.

Nije poznato ko stoji iza te stranice, ali se sumnja se da su to navijači Španca, koji su na transparentima i porukama na majicama vrijeđali vozača Meklarena na rasističkoj osnovi na treninzima u Barseloni uoči početka sezone.

Sramna stranica u međuvremenu je ukinuta.

Šef Meklarena Ron Denis rekao je da je sramotno što su se pojavile takve poruke, ali da će tim učiniti sve kako bi zaštitio svog vozača.

"Čuo sam da postoji takva stranica, ali je nisam posjetio. Neki ljudi su to napravili kako bi omeli Luisa uoči posljednje trke, ali nećemo dozvoliti da se to dogoditi. Moramo da se izdignemo iznad toga", rekao je Denis.

Luis Hamilton u posljednju trku sezone na pisti Interlagos ulazi sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Felipea Masu iz Ferarija.

Ukoliko ostvari plasman do petog mjesta u Brazilu, Britanac će osvojiti šampionsku titulu, bez obzira na učinak brazilskog vozača, i tako postati najmlađi osvajač pehara u istoriji Formule 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC