• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Velika Britanija slavi Hamiltona, i Gloka

Iako se dio navijača bavi načinom na koji je Hamilton došao do titule, opšta je ocjena svjetskih medija da je onzasluženo došao do velikog uspjeha.

 F1: Velika Britanija slavi Hamiltona, i Gloka Izvor: MONDO

Velika Britanija je na nogama, dobila je novog heroja, najmladjeg šampiona Formule 1 u istoriji ovog sporta, paklenog vozača, fotogeničnog i harizmatičnog, prvog crnog šampiona najbržeg cirkusa na svijetu - Luisa Hamiltona.

Iako se dio navijača bavi načinom na koji je Hamilton došao do titule na stazi Interlagos, opšta je ocjena svjetskih medija da je ovaj momak zasluženo došao do velikog uspjeha, posebno uzimajući u obzir za koliko mu je izmakla titula prije godinu dana.

Naravno, fanovi širom svijeta bave se dramatičnom završnicom trke u Brazilu, suzama pobjednika trke Felipea Mase, preticanjem Fetela dva kruga prije kraja i vjerovatno istorijskim preticanjem Tima Gloka od strane Hamiltona, par stotina metara prije cilja:

Njemački vozač je jednostavno objasnio dramatično preticanje:

" Prosto nisam mogao da zadržim Hamiltona. Imao sam gume za suvo vrijeme a stvarno je staza bila mokra.Jednostavno nisam više mogao da izdržim".

Čuveni tabloid "The Sun" donosi priču na naslovnoj stranici citirajući Hamiltona "Hvala Bogu, uspio sam".

List navodi da je ovo vjerovatno najsenzacionalniji finiš jedne sezone u istoriji Formule 1, dodajući da sada zaista treba voljeti Nijemce, aludirajući na Tima Gloka koji nije uspio da se odupre napadu Hamiltona u posljednjem krugu.

Komentatori BBC-ja danas porede Hamiltona sa jednim od najboljih vozača svih vremena Ajertonom Senom, ističući njegovu vještinu, upornost i aroganciju kao ključne za šampionski uspjeh.

Britanski premijer Gordon Braun poslao je poruku u Sao Paolo: " Cela zijemlja je oduševljena Luis", a pravi doček i slavlje tek čekaju Hamiltona, koji će prema procjenama Sandej Mirora sljedeće godine možda zaraditi i čitavih milijardu dolara od vožnje i sponzorstva!

(Mondo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC