• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA MASTERS: Ovog puta, Jelena!

U osmom susretu dvije najbolje srpske teniserke, pobijedila je Jelena Janković!

 WTA MASTERS: Ovog puta, Jelena! Izvor: MONDO

Jelena, vodeća igračica na svijetu, u prvom meču Bijele grupe WTA šampionata u Dohi prekinula je neprijatan niz od pet poraza u duelima sa Anom Ivanović, trenutno četvrtom na WTA listi - 2:0 (6:3, 6:4).

Trenutno je skor 6:2 u korist Ane Ivanović, s tim da jedan duel nije odigran zbog povrede Jelene Janković.

"Ovdje u Dohi ne osjećam nikakav pritisak, jer sam obezbijedila prvu poziciju na kraju godine, čime sam veoma zadovoljna. Ostaću broj jedan i smatram da je to ogroman uspjeh. Danas sam bila rasterećena, fokusirala se na svoju igru i rezultat nije izostao", izjavila je Jelena poslije meča.

Ona je ocijenila da je slavila nad Anom zahvaljujući agresivnijoj igri.
"Trudila sam se iskoristim Anine slabosti. Nije bilo lako, jer sam prvi put nastupila na otvorenom poslije dva mjeseca igranja u dvoranama. Na kraju sam veoma zadovoljna zbog pobjede, ali i igre koju sam prikazala", zaključila je popularna Džej Džej.

Turnir, vrijedan 4.550.000 dolara, otvorile su dvije Ruskinje svrstane u istu grupu. (8) Vera Zvonareva je lako pobijedila (6) Svetlanu Kuznjecovu - 2:0 (6:2, 6:3).
U poslednjem meču dana, (7) Venus Vilijams nadigrala je (2) Dinaru Safinu sa 2:0 (7:5, 6:3), iako je u prvom setu gubila sa 5:1.

Drugog dana, u srijedu, program će otvoriti Ana Ivanović i Vera Zvonareva, a potom slijede mečevi Bordo grupe Elena Dementijeva - Venus Vilijams i Dinara Safina - Serena Vilijams.

U utorak popodne po našem vremenu, Jelena je bila dominantna, potvrdila da se nalazi u šampionskoj formi još od Olimpijskih igara, konstatno je koristila svoje prednosti, tačnije slabe tačke u igri protivnice i na kraju, slavila u dva seta.

Insistirajući da Ani šalje loptu na bekhend, Jelena je unervozila rivalku i onemogućila je da dominira forhendima. Pritom, JJ je bila smirena, kretala se izvanredno i bila konstatna prijetnja servisu mlađe Beograđanke, koja je samo na trenutke uspijevala da nametne napadački stil sa kratkim poenima i vinerima, odnosno volejima.

Pobjednica je dva puta izgubila svoj servis, ali četiri puta osvojila gem na servis protivnice, tako da su oba seta riješena bez drame, odnosno taj-brejka.

U prvom, Jelena je odmah napravila brejk, povela sa 3:0, ali je Ana ubrzo uzvratila i smanjila na 3:2, uz svoj servis-gem. Odmah ga je i izgubila, dozvolila Jeleni da povede sa 5:2, poslije čega je prvi reket svijeta bez izgubljenog poena odigrala svoj servis bez izgubljenog poena - 6:3, poslije 40 minuta.

Već tada bilo je očigledno da bi nešto vanredno moralo da se dogodi u nastavku meča, što bi poremetilo izuzetno fokusiranu Jelenu Janković, odnosno ulije dozu samopouzdanja u vrelu krv Ane Ivanović.

Drugi set, ista priča

Statistika prvog seta pokazala je da je Jelena u 75 odsto situacija loptu slala na Anin bekhend, koji nije funkcionisao na vjetrovitom terenu Teniskog kompleksa u Dohi, prestonici Katara.

Potvrda je stigla ubrzo, Jelena je oduzela prvi servis protivnici u drugom setu, povela sa 2:0, potom 3:1 i prvu nesigurnost na svoj servis pokazala u šestom gemu, koji je izgubila - 3:3. Ali, identično kao u prvom setu, Ana je rijetku priliku da napravi brejk uprskala već na sledeći svoj servis, ponovo je JJ došla do prednosti (5:3) i natjerala Anu da servira za opstanak u meču.

Tada se dogodila jedna čudna situacija, kada je pri rezultatu 40:30 Ana ođednom stala... Zbog bolova u stomaku zatražila je kratku pauzu, čak je dotrčala i ljekarska pomoć, ali se nekadašnja prva igračica svijeta vratila na liniju i osvojila naredna dva poena za 5:4. Uplašili su se tada, na kratko, ljudi iz boksa Ane Ivanović, gđe je pored trenera Svena Grenefelda i roditelja Miše i Dragane, sjedio i španski teniser Fernando Verdasko, za kojeg mnogi tvrde da je dečko srpske teniserke.

Ipak, u narednom gemu Ana nije bila ni blizu podvigu. Hladna kao led, Jelena je osvojila gem sa samo jednim izgubljenim poenom i zabilježila prvu pobjedu na finalnom turniru sezone, čija se prva faza igra po bod sistemu u dvije grupe.

Prve dvije teniserke iz dvije grupe plasiraće se u polufinale, od kada počinje nok-aut sistem.

BIJELA GRUPA:

(6) Svetlana Kuznjecova - (8) Vera Zvonareva 0:2 (2:6, 3:6)

(1) Jelena Janković - (4) Ana Ivanović 2:0 (6:3, 6:4)

TABELA: Zvonareva 1-0, Janković 1-0, Ivanović 0-1, Kuznjecova 0-1.

BORDO GRUPA:

(2) Dinara Safina - (7) Venus Vilijams 0:2 (5:7, 3:6)

U srijedu:

(4) Ana Ivanović - (8) Vera Zvonareva (15.00)

(3) Serena Vilijams - (5) Elena Dementijeva (odmah poslije)

(2) Dinara Safina - (7) Venus Vilijams (odmah poslije)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC