• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena: Koristila sam Anine slabosti

U Dohi, na prvom turniru pod vedrim nebom poslije dva mjeseca borbe po dvoranama, Jelena Janković je nadigrala Anu Ivanović (6:3, 6:4).

 Jelena: Koristila sam Anine slabosti Izvor: MONDO

U prvom meču Bijele grupe WTA šampionata u Dohi, prva igračica svijeta je smireno, bez prepoznatljivog smiješka na licu, bilo poslije vinera, bilo poslije neiznuđene greške, konstatno tražila slabosti Ivanovićeve i na kraju izgurala svoj plan do kraja.

"Pobjeđuje ona koja ostane fokusirana sve vrijeme. Morate da koristite malo veći kapacitet mozga da biste pobijedili u ovakvim mečevima", rekla je Jelena, kojoj je manjak koncentracije tokom karijere bio veliki problem u nekim mečevima.

"Znala sam da moram da budem agresivnija u odnosu na neke naše prethodne mečeve i da moram da koristim Anine slabosti".

Jelena je forsirala Anin bekhend, tjerala skoro tri godine mlađu teniserku da se konstatno kreće, što je Ani u utorak popodne bio veliki problem. Na kraju, JJ je upisala drugu pobjedu u osam duela sa sunarodnicom.

"Mnogo sam napredovala u odnosu na naš poslednji meč. Moja igra je otišla na viši nivo", rekla je Jankovićeva.

Njih dve prethodni put sastale su se u polufinalu Rolan Garosa, u meču koji je odlučivao o finalistkinji, ali i o tome koja će narednog ponedeljka postati prva igračica svijeta. Tada je, u tri seta, bolja bila Ana, koja je kasnije osvojila svoj prvi Gren Slem i postala prva na WTA listi.

Taj primat sada pripada Jeleni Janković, koja je poslije Olimpijskih igara u Pekingu ušla u seriju sjajnih rezultata, osvojila tri turnira u nizu (Peking, Štutgart, Moskva) i bukirala prvo mjesto na WTA listi do kraja sezone, bez obziran na to kakav bude epilog ženskog "Mastersa" u prestonici Katara.

"Biti Broj 1 je nevjerovatan osjećaj i zbog toga ne osjećam nikakav dodatni pritisak. Samo osjećam još veću motivisanost i odlučnost, koja me inspiriše da nastavim napred. Svaki put kada izlazim na teren osjećam se kao Broj 1 i to mi daje veliko samopouzdanje", rekla je JJ.

"Prva sam na svijetu i to ću ostati bez obzira na rezultat u Dohi. Zato i igram opušteno".

Za razliku od nje, Ana je bila izuzetno nervozna, a finiš meča otkrio je i da se ne osjeća baš najbolje, iako nema problema sa povredama, zbog kojih je ove sezone imala period jako loših rezultata, poslije pomenutog Rolan Garosa.

Ivanovićeva je u Dohu doputovala sa titulom iz Linca, ali joj je izlazak na otvoreno donio mnogo problema... U pretposlednjem gemu meča, Ana je odustala u sred poena i zatražila da sjedne na klupu, što joj je sudija i dozvolio.

Na kraju se ispostavilo da se radilo o dehidraciji, usljed velike vlažnosti vazduha.

"Jednostavno sam se osjetila toliko slabom...", rekla je Ana poslije prvog poraza od Jelene Janković nakon pet uzastopnih pobjeda.

"Uslovi ovde su potpuno drugačiji nego u Lincu. Takođe, podloga je malo sporija, tako da je bilo teško pogoditi viner".

Ana će drugog dana finalnog turnira sezone (4.550.000 miliona dolara nagradni fond) igrati protiv devete teniserke svijeta Vere Zvonareve, koja je mjesto među osam najboljih izborila zbog muka sa povredama koje ima Marija Šarapova. Bilo kako bilo, Zvonareva je u utorak preslišala Svetlanu Kuznjecovu.

Taj meč biće prvi na programu i počinje u 15 časova po srpskom vremenu.

Poslije toga slijede dueli Bordo grupe: Elena Dementijeva - Venus Vilijams i Dinara Safina - Serena Vilijams.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC