• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA MASTERS: Ani ostala samo teorija

Ana Ivanović odigrala je teniski maraton sa Verom Zvonarevom, ali je poslije dva sata i 28 minuta igre na cilj prva stigla Ruskinja.

 WTA MASTERS: Ani ostala samo teorija Izvor: MONDO

Zvonareva je upisala drugu pobjedu na završnom turniru sezone u Dohi, dok je Ivanovićeva poslije drugog neuspjeha - 3:6, 7:6 (7:5), 4:6 - ostala samo sa teoretskim izgledima da se kao druga u Bijeloj grupi plasira u polufinale.

Ivanovićeva, koja će 6. novembra proslaviti 21. rođendan, u prvom kolu je izgubila od Jelene Janković (3:6, 4:6).

Ako "Džej Džej" u četvrtak savlada i Svetlanu Kuznjecovu, u petak će igrati sa Zvonarevom za prvo mesto, dok će duel Ivanović - Kuznjecova biti lišen rezultatskog značaja.

U slučaju da Jelena izgubi, Ani će ostati nada da posljednjeg dana može nešto da ućari, ako u eventualnom krugu tri teniserke sa skorom 1-2 bude imala najbolji set količnik.

Ana Ivanović je u meč sa Zvonarevom ušla kao blagi favorit, zbog boljeg skora u međusobnim mečevima (4:2), ali i zato što je desetak dana ranije deklasirala Ruskinju u finalu turnira u Lincu - 6:2, 6:1. U Dohi su prvi put odigrale meč u tri seta i pokazalo se da je Zvonareva bila spremnija za to.

Ana je u prvom setu imala mnogo problema sa igrom na svoj servis, protivnica je napravila dva brejka, a mogla je i treći, kada je imala loptu za 5:1. Srpska teniserka morala je da zatraži pomoć ljekara jer je veoma teško disala, a kada se vratila na teren osvojila je tri poena zaredom i ipak smanjila na 4:2.

U narednom gemu je Ana imala dve šanse da se potpuno vrati u set, ali je Ruskinja odbranila svoj servis i nešto kasnije rutinski stigla do vođstva od 1:0 (6:3).

Drugi set počeo je na radost naših ljubitelja tenisa, odličnom igrom i prednošću Ane od 3:0, koju je uspješno čuvala do gema u kojem je servirala za izjednačenje u setovima.

Pri rezultatu 5:4 prokockala je dve set lopte, Zvonareva je vratila izgubljeni servis i iznudila taj-brejk u kojem je Ivanovićeva dominirala, zatim sama sebi zakomplikovala život, ali se na kraju izvukla sjajnom forhend dijagonalom iz reterna i uvela meč u treći set.

Ruska igračica impresivno je počela set odluke, mogla da povede čak sa 4:0, međutim, Ana je uspjela da se održi na jednom brejku zaostatka. Inicijativa je prelazila sa jedne na drugu stranu, odlučivale su nijanse, mada je bilo vidljivo da Zvonareva ipak ima malo više snage.

Ivanovićeva se borila muški, do samog kraja, što joj se isplatilo kada je "brejknula" Zvonarevu, uz blagu pomoć sreće smanjila na 5:4 i došla u poziciju da odigra još jednu dramatičnu završnicu seta. Ispostavilo se da je samo odložila svoj kraj za nekoliko minuta.

Na 15:30 je napravila kobni kiks, kada je odservirala duplu grešku. Spasila je jednu, ali nije uspjela i drugu (ukupno treću) meč loptu, pa je morala da čestita raspoloženijoj teniserki.

Zvonareva je u Dohu stigla kao deveta na WTA listi, zahvaljujući otkazu povređene Marije Šarapove, sada je praktično siguran učesnik polufinala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC