• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA MASTERS: Jelenu i set vodi u polufinale

Treći takmičarski dan na WTA šampionatu u Dohi otvoriće (1) Jelena Janković i (6) Svetlana Kuznjecova.

 WTA MASTERS: Jelenu i set vodi u polufinale Izvor: MONDO

Njihov osmi međusobni duel, koji počinje u 15 časova po srednjeevropskom vremenu, mogao bi da riješi sve dileme u Bijeloj grupi već poslije jednog odigranog seta.

Situacije je takva da, ukoliko Srpkinja osvoji jedan set, obezbijediće plasman u polufinale završnog turnira u sezoni, zajedno sa neporaženom (8) Verom Zvonarevom. U tom slučaju, duel između JJ i Zvonareve u petak odlučio bi o pobjednici grupe, pred početak nok-aut sistema u borbi za pobjedu u prestonici Katara.

Nagradni fond turnira je 4.550.000 dolara, a ukoliko pobjednica do pehara stigne bez ijednog poraza, slijedi joj maksimalna nagrada od 1.340.000 dolara, uz 750 WTA poena.

Zato i priča o Jeleninom plasmanu dalje i sa porazom od 2:1 nije nešto čemu će težiti srčana Beograđanka, jer ni novčana premija, ni broj WTA bodova nije isti, ukoliko se turnir osvoji sa ili bez poraza. Kuznjecova vodi u međusobnom skoru sa 4:3, ali je poslednji duel pripao Jankovićevoj.

I to kako... U finalu turnira u Pekingu, JJ je slistila vršnjakinju iz Sankt Peterburga sa 6:3, 6:2 i osvojila prvi od tri uzastopna turnira poslije finala US Opena. Od tada, prva igračica na WTA listi pobijedila je na 13 od 14 mečeva na kojima je nastupila, a jedini neuspjeh doživjela je u prvom nastupu na turniru u Cirihu, 19. oktobra, protiv (16) Italijanke Flavije Penete (7:5, 3:6, 3:6).

Jelena je u prvom kolu pobijedila (4) Anu Ivanović sa 2:0, dok je istim rezultatom Kuznjecova izgubila od Zvonareve. Vera je potom, u srijedu, sa 2:0 pobijedila i Ivanovićevu, tako da je već obezbijedila plasman u polufinale, a pitanje je samo sa koje pozicije.

Kada je riječ o Ani Ivanović, koja je slobodna u četvrtak, ona i dalje ima izgleda da se plasira u polufinale, iako su oni u domenu teorije. Ukoliko Svetlana Kuznjecova sa 2:0 pobijedi Jelenu Janković, a potom isto učini i Vera Zvonareva u petak, Ana bi uz maksimalnu pobjedu protiv Kuznjecove u trećem kolu (takođe petak) izborila borbu za finale, uprkos tome što je startovala sa dva poraza.

Broj mogućih kombinacija u Bijeloj grupi mogao bi da se svede na jednu već poslije prvog seta duela koji počinje u 15 časova...

BIJELA GRUPA

(1) Jelena Janković - (6) Svetlana Kuznjecova (15.00)

TABELA: Zvonareva 2-0, Janković 1-0, Kuznjecova 0-1, Ivanović 0-2.

BORDO GRUPA

(7) Venus Vilijams - (3) Serena Vilijams
(2) Dinara Safina - (5) Elena Dementijeva

TABELA: V. Vilijams 2-0, S. Vilijams 1-0, Dementijeva 0-1, Safina 0-2.

U PETAK:

(4) Ana Ivanović - (6) Svetlana Kuznjecova
(3) Serena Vilijams - (5) Elena Dementijeva
(1) Jelena Janković - (8) Vera Zvonareva

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC