• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOHA: Jelena protiv Venus u polufinalu

Jelena Janković je poražena od Vere Zvonareve u trećem meču Bijele grupe Mastersa u Dohi i u polufinalu igraće protiv Venus Vilijams.

 DOHA: Jelena protiv Venus u polufinalu Izvor: MONDO

Jelena Janković pretrpjela je poraz u poslednjem kolu Bijele grupe Mastersa u Dohi. Srpsku teniserku nadigrala je Vera Zvonareva rezultatom 2:6, 6:3, 6:4 i tako obezbijedila prvo mjesto u grupi.

Jankovićeva je poslije prvog poraza u Dohi prvi deo takmičenja okončala kao drugoplasirana sa skorom 2-1 i u polufinalnom duelu igraće protiv Venus Vilijams, koja je u Bordo grupi obezbijedila čelnu poziciju.

Zvonareva, kao jedina neporažena u Beloj grupi, u drugom finalu odmeriće snage sa Elenom Dementijevom. Ruskinja je plasman u polufinale zaradila na "lepe oči", budući da je Serena Vilijams, sa kojom je u direktnom okršaju trebalo da odluči poslednjeg učesnika završnice turnira, odustala od daljeg takmičenja. Amerikanka je predala Dementijevoj meč bez borbe zbog povrede.

Jankovićeva je odlično otvorila meč i povela sa 2:1, ali je Zvonareva potvrdila da se nalazi u dobroj formi i odmah uzvratila. Ipak, najbolja teniserka svijeta je u petom gemu opet oduzela protivnici servis, a onda još tri zaredom riješila u svoju korist i sa uspjehom okončala prvi set.

Džej Džej je forsirala svoju prepoznatljivu igru sa veoma jakim i preciznim udarcima, za koje Ruskinja nije pronašla rešenje, uprkos činjenici da je veoma jak vjetar zadavao probleme igračicama sve vrijeme.

Na startu drugog seta teniserke su napravile seriju brejkova, a onda je uporna Ruskinja prva stigla do prednosti - 4:2. Ispostavilo se da je to bio prelomni trenutak, jer je, slično kao protivnica u prvom setu, furioznom igrom u zavšnici, stigla do izjednačenja, prepustivši Jeleni samo jedan gem.

U odlučujućem setu bilo je najviše neizvesnosti. Srspka teniserka je iskoristila prvu brejk loptu u četvtom setu (3:1), ali je Zvonareva odmah uzvratila i preuzela inicijativu (4:3).

Zvonareva je potom iskoristila svoj servis, iako je gem počela dvostrukom servis greškom. Ruskinja je, međutim, ispalila nekoliko projektila za koje Jelena nije imala adekvatan odgovor i na semaforu je stajalo 5:3.

Srpska teniserka uspjela je da ostane u igri, smanjivši na 5:4 u gemu u kojem je viđeno nekoliko sjajnih i žestokih udaraca na obe strane.

Jelenine nade, međutim, brzo su raspršene, jer je Zvonareva ponovo odlično servirala, napadala što joj je donelo trijumf u meču koji je trajao dva sata i pet minuta.

Prvo polufinale igraće se u subotu od 15.30 časova, dok će drugi meč uslediti nakon tog.

Jelena Janković je do sada odigrala osam duela protiv Venus Vilijams i ostvarila pozitivan skor 5:3. Srpska teniserka igrala je dva meča ove sezone i oba dobila - slavila je u četvrtfinalu Rima i polufinalu turnira u Štutgartu.

Nagradni fond završnog turnira u Dohi je 4,45 miliona dolara.

REZULTATI

BIJELA GRUPA
(8) Vera Zvonareva - (1) Jelena Janković 2:1 (2:6, 6:3, 6:4)
Agnješka Radvanska - (6) Svetlana Kuznjecova 2:0 (6:2, 7:5)

TABELA: Zvonareva 3-0, Janković 2-1, Radvanska 1-0, Ivanović 0-2, Kuznjecova 0-3.

BORDO GRUPA
(5) Elena Dementijeva - Nađa Petrova 2:1 (6:4, 4:6, 6:4)

TABELA: V. Vilijams 3-0, E. Dementijeva 2-1, S. Vilijams 1-1, Petrova 0-1, Safina 0-3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC