• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA MASTERS: Zvonareva i dalje sanja

Ruskinja izborila plasman u finale Mastersa u Dohi.

 WTA MASTERS: Zvonareva i dalje sanja  Izvor: MONDO

Vera Zvonareva nastavlja da sanja u Dohi. Na WTA šampionatu, turniru iz snova za Ruskinju, (8) Zvonareva je u subotu popodne pobijedila sunarodnicu (5) Elenu Dementijevu i plasirala se u finale 4.550.000 dolara vrijednog finalnog turnira sezone - 2:1 (7:6, 3:6, 6:3).

Zvonareva je do najvećeg uspjeha u karijeri, bez obzira što je do sada osvojila sedam titula, došla poslije dva sata i 20 minuta velike borbe sa tri godine starijom Moskovljankom. To je četvrti uzastopni trijumf Zvonareve u Dohi, igračice kojoj su kladioničari prije početka takmičenja davali najmanje izgleda da osvoji turnir u konkurenciji još sedam najboljih u 2008. godini.

To nije sputalo Zvonarevu da sezonu završi u velikom stilu. Ona će u nedelju u finalu (15.30) igrati protiv bolje iz duela (1) Jelena Janković - (7) Venus Vilijams, a ukoliko osvoji titulu u prestonici Katara, na samo jednom turniru osvojiće više novca nego tokom cijele godine.

Za sada, sa tri pobjede u grupi, protiv Janković, Ane Ivanović i Svetlane Kuznjecove i ovom u polufinalu, Zvonareva je inkasirala 715.000 dolara. Trijumf u finalu donio bi joj premiju od 1.340.000 dolara, koliko pripada pobjednici u slučaju da do titule stigne bez poraza.
Zvonareva, 9. igračica na WTA listi, ali i šesta u WTA trci u kojoj se boduju samo rezultati u tekućoj godini je od januara, do početka WTA šampionata u Dohi zaradila 1.058.175 dolara.

Ona je pred polupraznim tribinama Kalifa Internešnal Tenis kompleksa u Dohi zabilježila tek drugu pobjedu u šestom susretu sa Dementijevom i tako joj se revanširala za poraz u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu.

U prvom setu, Dementijeva je imala prednost brejka, vodila sa 4:2, ali je set otišao u taj-brejk u kojem je poslije velike borbe više smirenosti imala Zvonareva - 9:7, za 1:0 u setovima.

Drugi set donio je nešto bolje servise obe teniserke. Svaka je imala po jednu brejk loptu, s tim što je Dementijeva svoju iskoristila - 6:3.

Treći set ponovo je donio uspone i padove. Zvonareva je počela bolje, povela sa 3:0 i 4:1. Njena protivnica smanjila je na 4:3 i imala servis za izjednačenje, ali Dementijevoj servis na ovom meču nije donosio veliku prednost u igri. Šesti put ga je izgubila, Zvonareva je došla do vođstva od 5:3, a onda svoj servis gem za prvo finale u karijeri na WTA šampionatima dobila bez izgubljenog poena.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC