• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA MASTERS: Venus poslala JJ na odmor

Najuspješniju sezonu u karijeri Jelena Janković završila je porazom u polufinalu WTA šampionata u Dohi.

 WTA MASTERS: Venus poslala JJ na odmor Izvor: MONDO

Srpkinju je u subotu uveče pobijedila stara rivalka Venus Vilijams.

Ponovo je bilo napeto. Poslije dva časa i 11 minuta - 2:1 za Amerikanku (6:2, 2:6, 6:3).

U finalu poslednjeg turnira u sezoni, u nedelju od 15.30, igraće Vera Zvonareva i starija od sestara Vilijams. Koja god da osvoji "ženski Masters", zaradiće džek-pot premiju od 1.340.000 dolara, kao i pojačanih 750 WTA poena, jer su i Zvonareva i Venus Vilijams finale izborile bez ijednog poraza u grupnoj fazi, a potom logično i u polufinalu.

Jelena je turnir u Dohi završila porazom protiv igračice sa kojom i dalje ima pozitivan skor, samo što je sada rezultat 5:4 za Beograđanku. Deveti susret odlučio je treći set u kojem je Amerikanka, iako naizgled ubjedljivo (6:3), bila bolja za nijansu, a bitan faktor bila je i sreća.

Za razliku od prva dva seta, gdje su prvo Venus, a potom Jelena dominirale, u "majstorici" se igralo poen za poen, a retko koji gem nije bio riješen prije rezultata 40:40. Samo u trećem setu, svaka je imala po pet brejk lopti, a razlika je tome što je Venus iskoristila dvije, a Jelena nijednu.

Šesti gem trećeg seta, pri rezultatu 2:3, trajao je duže od deset minuta i u njemu je prva igračica svijeta imala tri brejk lopte, ali se sedma na WTA listi sačuvala i zadržala prednost brejka. Neizvjesno je bilo i na servis Venus Vilijams pri rezultatu 3:4, ali ni tada Jelena nije uspjela da osvoji ključne poene, tako da se nije plasirala u prvo finale WTA šampionata u karijeri.

To je pošlo za rukom 28-godišnjoj Amerikanki, koja je u karijeri osvojila 38 turnira, zaradila više od 20.000.000 dolara, ali nikada nije igrala finale WTA šampionata, koji će se ove i naredne dvije godine održavati na Kalifa Internešnal Tenis kompleksu u Dohi, a potom naredne tri u Istanbulu.

Bez obzira na poraz u polufinalu poslednjeg turnira sezone, Jelena će 2009. godinu dočekati na prvom mjestu WTA liste sa ubjedljivom prednošću u odnosu na Serenu Vilijams, Dinaru Safinu, Elenu Dementijevu i Anu Ivanović.

Dohu napušta sa dvije pobjede, nad Ivanovićevom i Kuznjecovom i dva poraza, protiv Zvonareve u grupi i Vilijamsove u polufinalu. Njoj će pripasti ček na 300.000 dolara, 100.000 za učešće i po 100.000 za svaku pobjedu.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC