• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Kalzagi može u legendu

Kalzagi je u njujorškom Medison Skver Gardenu deklasirao Amerikanca Roja Džonsa Džuniora.

 BOKS: Kalzagi može u legendu Izvor: MONDO

Velšanin Džo Kalzagi, bokser koji je svojevremeno ujedinio titule prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji, pobijedio je u nedjelju i drugog velikog rivala u lakoteškoj, čime je ispunio sve uslove da u 37. godini okači "rukavice o klin"!

Kalzagi je u njujorškom Medison Skver Gardenu deklasirao Amerikanca Roja Džonsa Džuniora - sva trojica sudija bodovala su borbu 118:109, mada se šampion već u prvoj rundi našao u nokdaunu. Fudbalskim žargonom, Džons je prvi dao gol, ali je izgubio sa 5:1. Borac koji je u aprilu savladao i Bernarda Hopkinsa, u profesionalnoj karijeri je dobio svih 46 mečeva, od toga 32 nokautom.

Kalzagi je prije meča sa Džonsom najavio da će se povući iz ringa, bez obzira na rezultat, a sada je dobio šansu da se povuče na najbolji mogući način. Kao Lenoks Luis.

"Ove godine sam pobijedio dvojicu legendi, i to na njihovom terenu. Nisu oni došli meni na noge, nego sam ja došao u Ameriku i preuzeo rizik", izjavio je Velšanin italijanskog porijekla, koji je do 2008. boksovao isključivo u Evropi.

Sigurno je da Hopkins želi revanš, kao i Danac Mikel Kesler (poražen u borbi za ujedinjenje titula u supersrednjoj 2007), pa i aktuelni IBF šampion Čed Doson, koji je čak ponudio da dođe i bori se u Velsu.

"Ljudi, sišao sam sa ringa prije 15 minuta! Pustite me da uživam u pobjedi, prije nego što počnem da razmišljam o novoj borbi", odgovorio je novinarima Kalzagi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC