• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA DOHA: Venus za kraj!

Američka teniserka Venus Vilijams osvojila je završni WTA Masters sezone u Dohi.

 WTA DOHA: Venus za kraj! Izvor: MONDO

Amerikanka je u finalu turnira na kojem učestvuje samo osam najboljih igračica u godini pobijedila Ruskinju Veru Zvonarevu sa 2:1 u setovima (6:7, 6:0, 6:2).

Iako je do sada osvojila 38 turnira i zaradila više od 20.000.000 dolara, starija od sestara Vilijams nikada u karijeri nije igrala finale "ženskog Mastersa", baš kao ni četiri godine mlađa Ruskinja. Do svog prvog finala, teniserke su stigle perfektnim skorom na turniru, od četiri pobjede bez poraza, tako da je za pobjednicu svakako bilo rezervisano "pojačanih" 1.340.000 dolara.

Njih je osvojila Vilijamsova, kojoj je trebalo vremena da se zagrije, da provali igru Vere Zvonareve, a onda je bez problema dobila drugi i treći set, poslije čega će imati 750 WTA bodova više nego prošlog ponedeljka.

Venus je na meču došla do deset brejk lopti i sedam je iskoristila, dok je njena protivnica samo dva puta uspjela da joj oduzme servis, jednom u prvom setu, jednom u trećem.

Prvi set riješen je u taj-brejku i to je bio poslednji period dobre igre Zvonareve, koja je u prestonicu Katara doputovala kao autsajder u društvu Jelene Janković, Dinare Safine, Serene i Venus Vilijams, Ane Ivanović, Elene Dementijeve, Svetlane Kuznjecove...

Njen turnir iz snova završen je porazom u finalu, posle čega će ona ostati na osvojenih 715.000 dolara.

Zvonareva je u polufinalu izbacila Elenu Dementijevu, a Venus Vilijams Srpkinju Jelenu Janković, koja je sezonu završila na prvom mjestu WTA liste sa 4.710. Prate je Serena Vilijams sa 3.831, zatim Dinara Safina sa 3.817, Elena Dementijeva sa 3.583, Ana Ivanović sa 3.422...

WTA sezona je završena. Djevojke odlaze na odmor do januara, kada će se ponovo sve okupiti u Australiji...

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC