• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana Španović: Otići ću i ja

Svjetska juniorska šampionka u skoku u dalj najavljuje da će napustiti Srbiju i karijeru nastaviti u inostranstvu.

 Ivana Španović: Otići ću i ja  Izvor: MONDO

Stopama Milorada Čavića, koji je nedavno napustio Srbiju i preselio se u Italiju kako bi sebi pronašao odgovarajuće uslove za trening, mogla bi uskoro da krene još jedna vrhunska srpska sportistkinja, Ivana Španović.

Svjetska juniorska šampionka ponovila je u razgovoru za Blic ono što je najavljivala i ranije, da bi uskoro mogla da se odseli u inostranstvo, kako bi stekla uslove da napreduje i postiže vrhunske rezultate i u seniorskoj konkurenciji.

Nju, i samu suočenu sa problemom nemara u srpskom sportu, nije začudila odluka Milorada Čavića, kolege iz Olimpijskog tima Srbije. Tačnije, ona ga u potpunosti podržava.

"Čovjek je uradio mnogo, a samo on zna šta je sve žrtvovao da bi došao do olimpijskog postolja. Mislim da niko nema prava da Čaviću zamjera što je otišao u Italiju, jer zaslužuje mnogo, a ovde nema ništa. Sve dok je nadahnut pobjedama, ja ga podržavam. Ljubav prema otadžbini u takvim momentima ne može biti primarna", poručuje Španovićeva, koja ima svega 18 godina.

Ona otkriva kakvo je stanje u srpskoj atletici...

"Ne želim da nazadujem, već da nadograđujem svoje znanje i stignem do skoka od sedam metara, a pomoću improvizacije to sigurno neće moći. Interesuju me maksimalni uslovi za rad, odnosno obezbjeđenje uslova koje imaju zvijezde u Evropi. Ja takve uslove, kao svjetska juniorska šampionka, nadam se, zaslužujem. U Zrenjaninu, na primjer, nismo imali mogućnosti da radimo na tehnici. Stazu od tartana smo dobili od Atletskog kluba Vojvodina, ali na zaletištu za skok udalj u Zrenjaninu nije postojala odrazna daska", navodi šarmantna atletičarka.

Ukoliko zaista spakuje kofere i napusti Srbiju, Ivana neće biti prva koja je to uradila... Prije nje, bolje uslove za trening i život u inostranstvu potražili su mnogi vrhunski sportisti, a nekolicina je u ulozi gasterbajtera donosila svjetske i olimpijske medalje svojim novim državama.

Sjetimo se samo Monike Seleš (SAD), Nataše Janić (Mađarska), Stjepana Janića (Hrvatska), velikog broja košarkaša, fudbalera, majstora borilačkih vještina...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC