• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Fors Indija i zvanično Meklarenova

Nakon razlaza sa Ferarijem ekipa Formule 1 Fors Indija i zvanično se povezala sa njihovim najvećim rivalom ekipom Meklarena.

 F1: Fors Indija i zvanično Meklarenova Izvor: MONDO

Tim bogatog Indijca Vidžaja Malija samo nekoliko dana nakon što je raskinula ugovor o snabdjevanju motorima sa Ferarijem potpisala je ugovor sa Meklarenom prema kojem će se od naredne sezone snabdjevati Mercedesovim motorima.

Ovo će biti prva ekipa koju Meklaren snabdjeva motorima još od 1994. godine kada je to bio Zauber, ali tada je motore proizvodila kompanija Ilmor, koju je kasnije preuzeo Mercedes.

“Meklaren i Mercedes-Benz su dva najpoznatija imena u istoriji moto-sporta”, rekao je Malija koji je do prije samo nekoliko dana pričao sve najljepše o Ferariju.

“Ovaj novi snabdjevač i njihove inovacije značajno će poboljšati naše tehničke mogućnosti pa u sljedeću sezonu, kao i u one poslije nje ulazimo sa velikim očekivanjima”, rekao je Malija, koji svoje bogatstvo ulaže u najrazličitije oblasti od avijacije do proizvodnje piva.

Meklaren i Mercedes snabdjevaće Fors Indiju motorima, mjenjačima, hidrauličkim sistemima kao i sistemom za obnavljanje kinetičke energije (KERS).

Ekipa koja je bazirana u engleskom Silverstonu ove sezone sa vozačima Đankarlom Fizikelom i Adrijanom Sutilom nije osvojila niti jedan poen, nakon čega su ekipu napustili šef ekipe Kolin Kols, te tehnički direktor Majk Gaskojn.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC