• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS (EP): Kučuk nadomak medalje

Bokser banjalučke Slavije Darko Kučuk plasirao se u četvrtfinale EP u Liverpulu u kategoriji do 81 kilograma.

 BOKS (EP): Kučuk nadomak medalje Izvor: MONDO

Banjalučanin je u meču osmine finala pobijedio Italijana Alesandra Sinakorea na poene, 8:4, iako nije dobro ušao u borbu. Poslije prve runde gubio je sa 0:3, ali je u drugoj briljriao, okončavši drugu rundu sa 5:1, da bi u zavšnom periodu Kučuk povisio na konačnih 8:4.

"Previše oprezno sam ušao u borbu i to me umalo nije koštalo, jer je Italijan već poslije prve runde imao ogromna tri poena prednosti. Ipak, u nastavku meča sam dominirao i zasluženo došao do pobjede", rekao je Kučuk "Glasu Srpske".

U borbi za polufinale, as Slavije ukrstiće rukavice sa Letoncem Nikolajsom Grišuninsom, koji je u osmini finala savladao Irca Darena O'Nila iz Republike (11:5). Inače, letonski borac je morao ući u ring i u šesnaestini finala, gdje je pobijedio Gzima Tahirija iz Austrije (10:1).

Ukoliko Kučuk savlada Letonca u polufinalu ga očekuje bolji iz dvoboja Oleksandr Usik (Ukrajina) - Bahram Muzafer (Turska).

"Gledao sam oba meča mog narednog rivala i riječ je o veoma kvalitetnom bokseru. Nikuda ne srlja i vrijedno sakuplja poene, ali nije nepobjediv. Naredni meč je najveći izazov u mojoj karijeri, garantuje mi medalju sa Evropskog prvenstva i sigurno ću dati sve od sebe da zabilježim pobjedu i trijumfalno se vratim u Banjaluku", podvukao je Kučuk.

Osmina finala bila je kobna za boksera Radnika Adnana Hadžihajdića (kategorija do 57 kilograma). On je poražen nokautom u trećoj rundi od Nijemca Sandra Šaera, koji je do tog trenutka vodio sa 2:0 u poenima. U istoj fazi takmičenja eliminisan je i član Ilidže Kemal Fetahović (kategorija do 64 kilograma), koga je pobijedio Mađar Đula Kate na poene, 8:0.

U Liverpulu, utorak će biti "dan D" za reprezentativce BiH, pošto, osim Kučuka, četvrtfinale boksuju i član Radnika Velibor Vidić (do 69 kg) i bokser Ilidže Memnun Hadžić (preko 91 kg).

Vidićev rival biće Bjelorus Mohamed Nurudzinov, a Hadžićev Slovenac Rok Urbanc.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC