• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizanu "visi" domaćinstvo F4

Vaterpolo klub Partizan nada se domaćinstvu završnice Evrolige.

 VATERPOLO: Partizanu "visi" domaćinstvo F4 Izvor: MONDO

Kandidatura je zvanično podnesena, očekivao se pozitivan odgovor, ali se sa čelnicima Evropske plivačke federacije (LEN), po običaju, nikad ne zna.

Direktor Partizana Darko Udovičić rekao je da je klub sa Banjice i dalje jedini kandidat za organizaciju Fajnal-fora, ali da je LEN odložio odluku za januar ili februar.

"Imamo podršku grada i željeli bismo da organizacijom 'Fajnal fora' u Srbiji promovišemo sport, prije svega vaterpolo, a možda i da taj turnir bude neki zalet za izgradnju novih bazena u našoj zemlji", naveo je Udovičić.

Trener Partizana Dejan Udovičić, ipak, nije optimista da će Beograd dobiti organizaciju završnog turnira.

"S obzirom na dosadašnje ponašanje LEN-a, nisam optimista. Ako Beograd bude dobio organizaciju turnira, smatraću to čudom", naglasio je Udovičić, aludirajući na činjenicu da Partizan nije u predviđenom roku proglašen za domaćina turnira, iako je bio jedini kandidat.

Što se tiče starta Partizana u Evroligi, šanse su jako dobre. Crno-bijele je na žrijebu u Budimpešti pogledala sreća, ali Udovičić poziva na oprez.

"U prvom meču dočekujemo ekipu Marseja i u tom susretu pritisak će biti na nama", izjavio je Udovičić na konferenciji za novinare.

On je istakao da su ambicije Partizana uvijek najviše, ali je napomenuo da ne treba "dodatno opterećivati igrače plasmanom na fajnal-for".

"Najteže je uraditi ono što se na početku čini kao najlakše. Mislim da je u našem slučaju to put do završnog turnira koji jednostavno moramo da prođemo", istakao je trener srpskog prvaka.

Prema njegovim riječima, priče o dobrom ili lošem rasporedu mogu da se vode "tek poslije uspješno obavljenog posla", a za plasman medju najbolje evropske ekipe biće potrebni "dobra atmosfera, naporan rad i održavanje vrhunske forme tokom sezone".

"Partizan će od januara do maja naredne godine odigrati, čak, 50 utakmica što je za nas izuzetno naporan ritam", naglasio je prvi stručnjak beogradskog tima.

Golman Branislav Mitrović istakao je da svi igrači "jedva čekaju" premijerni okršaj sa Marsejom i dodao da su ciljevi Partizana u novoj sezoni "maksimalni".

"Naše ambicije su uvijek bile da budemo u samom evropskom vrhu, a ista priča je i ove sezone", rekao je Mitrović.

Prvotimac crno-bijelih Marko Avramović ocijenio je da je grupa u kojoj će se Partizan takmičiti "izuzetno jaka", pošto se u noj nalaze dva tima iz Mađarske - jedne od najjačih svjetskih vaterpolo sila.

"Očekujem podršku publike i naše maksimlano zalaganje na svakoj utakmici, a rezulati će doći kao plod dobre igre", zaključio je Avramović.

Partizan će premijernu utakmicu u Evroligi odigrati protiv Marseja 23. novembra na Banjici, a do tada će igrači najtrofrejnijeg srpskog kluba trenirati sa vaterpolistima crnogorskih klubova Katara i Primorca, kao i Barselonete i Segeda.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC