• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP MASTERS: Novak već u polufinalu!

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa već poslije drugog kola Zlatne Grupe.

 ATP MASTERS: Novak već u polufinalu! Izvor: MONDO

Srpski teniser je u utorak poslije velike borbe pobijedio petog igrača svijeta, Nikolaja Davidenka sa 2:1 u setovima (7:6, 0:6, 7:5) i obezbijedio jedno od prva dva mjesta u grupi, uoči poslednjeg trećeg kola u četvrtak.

Đoković je u prvom kolu pobijedio Argentinca Del Potra, koji je u utorak došao do svoje prve pobjede nad Francuzom Congom - 2:0 (7:6, 7:6). To Congu ostavlja bez ijednog boda poslije dva kola, jer je u prvom poražen od Davidenka sa 2:1 (6:7, 6:4, 7:6).

Da li će Đoković u polufinale otići sa prve ili druge pozicije, zavisiće od susreta između Huana Martina Del Potra i Nikolaja Davidenka, a čak i u slučaju da Beograđanin izgubi svoj meč od Žoa-Vilfreda Conge, postoji mogućnost da u polufinale ode kao prvoplasirani.

Ipak, u duelu sa Congom u četvrtak motiv više za našeg tenisera može da bude novčani bonus, jer se svaka pobjeda u grupi nagrađuje sa 100.000 evra, a ne vrednuje se isto ni osvajanje turnira sa porazom u grupi i bez poraza.

Prvi ATP susret između Đokovića i Davidenka bio je, blago rečeno, čudan. Do sada, Srbin i Ukrajinac koji nastupa za Rusiju sastali su se samo jednom u čuvenom meču Dejvis kupa u Moskvi, kada je zbog iscrpljenosti Đoković predao pri vođstvu od 2:1 u setovima.

Ovog puta, bolje je duel počeo Davidenko, koji je rivalu oduzeo servis već na početku meča i prednost brejka u prvom setu držao do rezultata 5:4 kada je trebalo da servira za vođstvo od 1:0. I, tada je pokazao da je jedan od psihički najlabilnijih igrača iz Top 20.

Dozvolio je Đokoviću da prvu brejk loptu na meču pretoči u brejk i izjednači na 5:5, poslije čega je set ušao u taj-brejk. U njemu je bolje igrao Novak, vodio sa 3:0 i 6:3, a pri tom rezultatu 27-godišnji Davidenko je odservirao duplu grešku!

Psihološki pad Davidenka u finišu prvog seta nije se nastavio u drugom, kada ga je u tom segmentu potpuno "nadvisio" naš teniser. Đoković je drastično pao u igri i bez dobijeng gema izgubio set - 1:1. Šta se dogodilo, to vjerovatno samo on zna, ali dobra stvar je što je naš najbolji teniser na početku trećeg, odlučujućeg seta uspio da presječe seriju Rusa.

Malo je nedostajalo da Davidenko osvoji i osmi gem u nizu. U drugom gemu trećeg seta, pri vođstvu od 1:0, Davidenko je imao dvije uzastopne brejk lopte. Činilo se da Novak nema kako da zaustavi protivnika u naletu, ali onda je u presudnom trenutku proradio servis, Beograđanin je spasio obe brejk lopte, izjednačio na 1:1 i od tog trenutka lakše disao.

Uslijedila je serija gemova u kojima su dominirali serviseri, nije bilo brejka do 5:5, kada je, kao i u prvom setu, jače drhtala ruka Nikolaja Davidenka.

On je pri rezultatu 40:30 na svoj servis, čist drajv volej izbacio u aut, a onda potresen tim promašajem i naredna dva forhenda plasirao van terena i izgubio gem, poslije čega je Srbinu ostalo samo da servisom dođe do polufinala.

Drugu meč loptu Đoković je snažnim forhendom realizovao - 2:1, poslije dva sata i 18 minuta odličnog tenisa.

REZULTATI 2. KOLA ZLATNE GRUPE

(6) Žo-Vilfred Conga - (7) Huan Martin Del Potro 0:2 (6:7, 6:7)
(2) Novak Đoković - (4) Nikolaj Davidenko 2:1 (7:6, 0:6, 7:5)

TABELA: Đoković 2-0, Davidenko 1-1, Del Potro 1-1, Conga 0-2.

PAROVI 2. KOLA CRVENE GRUPE:

U sredu:

(1) Rodžer Federer - (5) Endi Rodik
(3) Endi Marej - (8) Žil Simon

TABELA: Marej 1-0, Simon 1-0, Rodik 0-1, Federer 0-1.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC